Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nasdaq: Εξαγόρασε την Adenza έναντι 10,5 δισ. δολαρίων

Η Nasdaq δήλωσε ότι αναμένει να κλείσει τη συμφωνία μέσα στους επόμενους εννέα μήνες.

Η Nasdaq ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει την Adenza, μια εταιρεία λογισμικού που ανήκει στην Thoma Bravo, έναντι 10,5 δισ. δολαρίων, αποτελώντας τη μεγαλύτερη εξαγορά της εταιρείας. Η συμφωνία βρίσκεται επίσης μεταξύ των μεγαλύτερων εξαγορών του έτους μέχρι στιγμής, δεύτερη μόνο μετά την εξαγορά της Qualtrics ύψους 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε πριν από λίγους μήνες.

Η εξαγορά περιλαμβάνει πληρωμή σε μετρητά 5,75 δισ. δολάρια και 85,6 εκατ. μετοχές της κοινής μετοχής Nasdaq, και αναμένεται να βοηθήσει στην ανάπτυξη της χρηματιστηριακής εταιρείας.

Η συμφωνία για την Adenza έρχεται μετά από ένα χρόνο αστάθειας στις κεφαλαιαγορές, η οποία απέσυρε τις εισαγωγές στις ΗΠΑ, προκαλώντας προσοδοφόρες προμήθειες εισαγωγής για τα χρηματιστήρια της μετά το ρεκόρ του 2021.

Με διπλή έδρα στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, η Adenza εξυπηρετεί τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, μεσίτες-εμπόρους και παρόμοιες εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών με μια πλατφόρμα end-to-end που καλύπτει τα πάντα, από τη διαχείριση δεδομένων έως το reporting, διαθέσιμη είτε μέσω on-premises εγκατάστασης είτε μέσω cloud.

Η Nasdaq δήλωσε ότι αναμένει να κλείσει τη συμφωνία μέσα στους επόμενους εννέα μήνες.

“Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποκτήσουμε μια κορυφαία εταιρεία λογισμικού που ενισχύει τη θέση της Nasdaq στην καρδιά του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος”, δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Nasdaq, Adena Friedman. “Η εξαγορά της Adenza συγκεντρώνει δύο franchise παγκόσμιας κλάσης γεμάτα υποδομές αγοράς, ρυθμιστικές ρυθμίσεις και τεχνογνωσία διαχείρισης κινδύνου.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις