Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Brite Solar: Η ελληνική Startup που αναπτύσσει τα ηλιακά πάνελ του μέλλοντος «σήκωσε» 8,6 εκατ ευρώ!

Η Brite Solar δείχνει τον δρόμο για τα θερμοκήπιο του μέλλοντος, έχοντας αναπτύξει μια πατενταρισμένη τεχνολογία ηλιακού γυαλιού.

Το ποσό των 8,6 εκατ ευρώ κατάφερε να εξασφαλίσει η Brite Solar, η καινοτόμος ελληνική Startup που δείχνει τον δρόμο για τα θερμοκήπιο του μέλλοντος, έχοντας αναπτύξει μια πατενταρισμένη τεχνολογία ηλιακού γυαλιού. Η εταιρεία θα αξιοποιήσει τα νέα κεφάλαια κατά κύριο λόγο για την ανάπτυξη και εγκατάσταση της γραμμής παραγωγής για το ηλιακό γυαλί. Η διαδικασία αυτή έχει αρχίσει και είναι σε εξέλιξη.

Στον νέο Series A γύρο χρηματοδότης ηγήθηκε η NEP (New Energy Partners), ενώ συμμετείχαν ως κύριοι επενδυτές το EIC Fund (50%), η Brace Agri Solar Holdings και η Deep Investments Limited. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για τον πρώτο Series A γύρο χρηματοδότης για την εταιρεία.

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο Startupper.gr o Founder και CEO της Brite Solar, Δρ. Νίκος Κανόπουλος, ανέφερε: «Μετά το κλείσιμο του Series A funding για την Brite, είμαστε αισιόδοξοι, ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε μία λειτουργική μονάδα παραγωγής αγροφωτοβολταϊκών στην Ελλάδα. Αυτή η μονάδα συνδυάζει την χρήση νανοϋλικών για την αύξηση της φωτοσυνθετικής ενέργειας που λαμβάνουν τα φυτά με crystalline silicon solar cells και, σε αυτή την διάταξη, είναι η πρώτη παγκοσμίως».

Ποια είναι η Brite Solar

Η πορεία της Brite Solar ξεκίνησε το 2010, όταν ο Δρ. Νίκος Κανόπουλος μετά από 30 χρόνια σπουδών και επιτυχημένης επαγγελματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Βλέποντας τις ανάγκες ενέργειας για τη γεωργία και προβλέποντας ότι η επόμενη παγκόσμια κρίση θα είναι επισιτιστική, ο κ. Κανόπουλος ανέπτυξε με συνεργάτες όπως ο Ηλίας Σταθάτος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την ιδέα για διαφανή φωτοβολταϊκά πάνελ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη γεωργία.

Πιο συγκεκριμένα, η Brite Solar έχει δημιουργήσει το PanePower, μία καινοτόμα και πατενταρισμένη τεχνολογία ηλιακού γυαλιού η οποία χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό νανοϋλικών με ηλιακά κύτταρα μονοκρυσταλλικού πυριτίου. Σε αντίθεση με άλλες φωτοβολταϊκές λύσεις, το PanePower είναι πάνω από 80% διαφανές ηλιακό γυαλί το οποίο παράγει καθαρή ενέργεια, μειώνει το ενεργειακό κόστος, και επιτρέπει στο φως να διαπερνά χωρίς να επηρεάζει τη φωτοσύνθεση, καθιστώντας το ιδανικό για εφαρμογές θερμοκηπίου.

Ακόμα, το νανοϋλικό που έχε αναπτύξει η Brite Solar απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία είναι άχρηστη τόσο για τα φυτά όσο και για τις ηλιακές κυψελίδες, και την επανεκπέμπει στο ορατό φάσμα, το οποίο χρησιμοποιείται και από τα φυτά και από τις ηλιακές κυψελίδες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη φωτεινή ενέργεια για τα φυτά και μεγαλύτερη απόδοση για τις ηλιακές κυψελίδες.

Τα σχέδια για τη νέα μονάδα στην Πάτρα

Αυτή τη στιγμή η Brite Solar δημιουργεί μια νέα μονάδα στην Πάτρα. Η εταιρεία σχεδιάζει να ολοκληρώσει τη γραμμή παραγωγής και να έχει τα πρώτα προϊόντα από αυτήν στο τέλος του 2024. Το πρώτο section της γραμμής έχει παραδοθεί και θα είναι λειτουργικό μέχρι τον Απρίλιο. Επίσης, μέχρι τότε, θα γίνει και μετεγκατάσταση του ερευνητικού τμήματος της εταιρείας μας στα γραφεία που ήδη έχει δημιουργήσει στο κτίριο του εργοστασίου της στην Πάτρα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις