Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στρατηγική συνεργασία Channel VAS – Waha Capital λόγω… FinTech

Η Channel VAS ανακοίνωσε πως η Waha Capital, μια μεγάλη επενδυτική εταιρία με έδρα το Abu Dhabi των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, απέκτησε ένα μειοψηφικό μετοχικό πακέτο αξίας περίπου 55 εκατομμυρίων δολαρίων σε αυτή. Αυτή η κίνηση αποσκοπεί στο χτίσιμο μιας στρατηγικής συνέργειας που έχει ως στόχο τόσο να προωθήσει την περαιτέρω επέκταση της ταχύτατα αναπτυσσόμενης Channel VAS παγκόσμια, όσο και να προσφέρει μια σημαντική επενδυτική ευκαιρία και πρόσβαση σε ένα νέο επιχειρηματικό κλάδο στην Waha Capital.

Η Channel VAS είναι μια από τις κορυφαίες εταιρίες παγκόσμια στον τομέα του Fintech, λειτουργεί σε παραπάνω από 25 χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες αναπτυσσόμενες, και παρέχει λύσεις micro-finance σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια συνδρομητών κινητής παγκόσμια, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν πρόσβαση σε παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Channel VAS: FinTech για τις αναπτυσσόμενες χώρες με βάση την Ελλάδα

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί και η επένδυση της Channel VAS στην Ελλάδα, καθώς τα γραφεία της στην Αθήνα αυτή τη στιγμή είναι το επιχειρησιακό της κέντρο και απασχολούν περισσότερο από το 50% του συνολικού προσωπικού της εταιρίας, με το 90% αυτών να είναι Έλληνες, ενώ το ελληνικό hub της Channel VAS συνεχίζει να μεγαλώνει και να προσελκύει συνεχώς επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό διαφόρων ειδικοτήτων.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε τραπεζικές υπηρεσίες σε αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση. Γνωρίζουμε πως δυόμισι δισεκατομμύρια ενήλικες σε αναπτυσσόμενες χώρες δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τράπεζες σήμερα, και αποστολή μας είναι να τους προσφέρουμε τη δυνατότητα πρόσβασης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα” δήλωσε ο κύριος Bassim Haidar, ιδρυτής και CEO της Channel VAS (κεντρική φωτογραφία).

Σχετικά με τη συγκεκριμένη επένδυση, ο κύριος Haidar είπε: “Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τη Waha Capital, μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρίες, ως μέτοχό μας. Αυτή η στρατηγική επένδυση δημιουργεί μια αμοιβαία επωφελή συνθήκη, καθώς και οι δύο εταιρίες ηγούνται η κάθε μια στον κλάδο της.” Ολοκλήρωσε δε λέγοντας “Αυτή η συνέργεια θα εδραιώσει την ηγετική θέση της Channel VAS στο χώρο του fintech και θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε ακόμη περισσότερες καινοτόμες υπηρεσίες και οικονομικές λύσεις σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο“.

Μέσα από αυτή την εξαγορά ενισχύουμε σημαντικά το portfolio μας και αποκτούμε πρόσβαση σε μια βιομηχανία με πολύ υψηλές προοπτικές, μέσω μιας εταιρίας που αναδεικνύει καινοτόμες ιδέες, έχει μια κορυφαία ομάδα management με εντυπωσιακές επιδόσεις ως τώρα και εφαρμόζει μια αποδοτική στρατηγική ανάπτυξης” δήλωσε από την πλευρά του ο κύριος Salem Al Noaimi, Διευθύνων Σύμβουλος της Waha Capital.

Σχετικά με τη σύμπραξη, ο κύριος Alain Dib, Chief Operating Officer της Waha Capital δήλωσε πως το όραμα της Channel VAS ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρίας στο χώρο του FinTech συνάδει απόλυτα με την επενδυτική στρατηγική της Waha Capital. H επένδυση αυτή ενισχύει την πολυσχιδία του επενδυτικού portfolio της Waha Capital στο κομμάτι του Principal Investment, το οποίο στην παρούσα φάση διαχειρίζεται πάνω από 5 δισεκατομμύρια Ντίρχαμ (AED), ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 1,15 δισεκατομμύρια Ευρώ. Παράλληλα, κατέχει μετοχικά μερίδια σε πολλές σημαντικές εταιρίες, όπως η, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αμερικανική εταιρία leasing αεροσκαφών AerCap Holdings NV και η National Petroleum Services, εταιρία παροχής φυσικού αερίου και πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η επόμενη φάση ανάπτυξης της Channel VAS περιλαμβάνει τη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και την επέκταση της γεωγραφικής της κάλυψης μέσα από νέες συνεργασίες με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Μέσα στους τελευταίους 18 μήνες η εταιρία έχει διπλασιάσει τον αριθμό των αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται, επεκτείνει συνεχώς το κέντρο επιχειρήσεών της στην Ελλάδα και προσφέρει προσβάσιμες οικονομικές υπηρεσίες σε νέους ανθρώπους και ανερχόμενες αγορές που δεν εξυπηρετούνται επαρκώς από τον παραδοσιακό τραπεζικό τομέα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις