Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νικητές του NBG i-bank #Fintech 2 Crowdhackathon

Ολοκληρώθηκε χθες ο 2ος μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών σε θέματα χρηματο-οικονομικών συναλλαγών NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon με το απαραίτητο pitching των 14 ομάδων που πήραν τελικά μέρος στον διαγωνισμό

Συνολικά 70 άτομα συμμετείχαν τα οποία με την υποστήριξη 60 μεντόρων εντόπισαν και εξέλιξαν τις ιδέες τους σε ένα αρχικό προϊόν. Οι 15 κριτές είχαν μια αρκετά δύσκολη δουλειά μια και υπήρχαν πολλές αξιόλογες ιδέες που θα μπορούσαν να στο αμέσως προσεχώς χρονικό διάστημα να βγουν στην αγορά.

 Οι ομάδες που διακρίθηκαν στον μαραθώνιο ήταν οι ακόλουθες:

  • 1ο βραβείο: 5.000 ευρώ σε μετρητά από την Εθνική Τράπεζα στην ομάδα CEOs με εφαρμογή αυτοματοποιημένων ανέπαφων συναλλαγών και αγορών μέσω Smartphones, με ένα σύστημα που μοιάζει με αυτό των αυτοματοποιημένων καταστημάτων Amazon Go, και περιλαμβάνει και πιστοποίηση των προϊόντων μέσω Blockchain.
    H oμάδα CEOs
  • 2o βραβείο: 3.000 ευρώ σε μετρητά προσφορά της Mastercard στην ομάδα The Disruptors με εφαρμογή άμεσων πληρωμών με χρήση QR codes.
  • 3ο βραβείο: 2.000 ευρώ προσφορά της Mellon Group of Companies στην ομάδα Bankcraft με εφαρμογή σε Microinvestments, μέσω στρογγυλοποιήσεων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, κατόπιν επιλογής του χρήστη, πραγματοποιούνται μικρο-χρηματοδοτήσεις Startups, ΜΚΟ κ.α.
  • 4ο βραβείο: υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Msc Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα αξίας 2.500 ευρώ, στην ομάδα FINPI με εφαρμογή Roboadvisor για ηλικιωμένους.
  • 5ο βραβείο: υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Msc στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση αξίας 2.500 ευρώ, στην ομάδα PowerRanger με μια εφαρμογή αγοραπωλησιών στο χώρο της παραγωγής ενέργειας peer-to-peer ακόμα και μέσω οικιακής παραγωγής.
Ομάδα PowerRanger
  • 6o, 7o και 8ο βραβείο: υποτροφίες μέχρι 3.300 ευρώ έκαστη για τη συμμετοχή νέων επιχειρηματιών στο πρόγραμμα Εrasmus for Young Entrepreneurs, προσφορά της Academy of Entrepreneurship, στις ομάδες Penguins με ένα δίκτυο διατραπεζικών συναλλαγών μέσω Blockchain, 404 Not Found με εφαρμογή investment profiling μέσω ανοικτών και κοινωνικών δεδομένων και GradientAscent με εφαρμογή αξιολόγησης εταιριών που αιτούνται δάνεια με βάση social feeds.

Όλες οι παραπάνω ομάδες που διακρίθηκαν προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση αξιολόγησης του επιχειρηματικού επιταχυντή be finnovative.

Ομάδα i-tefteri

Επίσης, ειδικό βραβείο δόθηκε στην ομάδα i-tefteri με μια εφαρμογή Peer-to-peer payments, η οποία αποτελείται από στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και αναδείχθηκε μέσω του εσωτερικού διαγωνισμού καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας i-δέα.

Οι υπόλοιπες ομάδες

Indice, με μια ολοκληρωμένη εφαρμογή e-invoicing.
Student Vision, με μια πλατφόρμα κατά της πλαστογράφησης επιταγών.
Act4 The Future: μια πλατφόρμα η οποία προσφέρει κίνητρα για αποταμίευση και μικρο-επενδύσεις.
CeidOnomists: ένα εργαλείο για profiling πελατών για επενδύσεις.
HackFin: ανάλυση δεδομένων για εκτίμηση ρίσκου, εντοπισμού απάτης κ.α.

Ο Μιχάλης Ψαλλίδας, Managing Director της Crowdpolicy, δήλωσε: “Περάσαμε ένα φοβερό τριήμερο με παλμό, γνώση και νέες τεχνολογίες. Είδαμε πολύ υψηλού επιπέδου υλοποιήσεις, οι οποίες μας ενθουσίασαν. Οι χορηγοί μας υποστήριξαν τους συμμετέχοντες με στελέχη τους για τη χρησιμοποίηση APIs και συστημάτων χρήσιμων για τις εφαρμογές.

Κατά τη διάρκεια του NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon έγινε αναλυτική παρουσίαση των APIs από την Εθνική Τράπεζα, την Mastercard και την IBM στο API Workshop. Σημειώνεται ότι η Mastercard διέθεσε 4 στελέχη της — μέντορες που ήρθαν από την Σιγκαπούρη και συμμετέχουν στην ανάπτυξη των APIs.

Ο Γιώργος Καραμανώλης, CTO/CIO της Crowdpolicy, δήλωσε: “Το εντυπωσιακό ήταν οτι φοιτητές 20 ετών υλοποιούν σύνθετες τεχνολογίες όπως είναι blockchain networks. Υπήρξε μεγάλη συνεργασία των ομάδων με τους μέντορες και προέκυψαν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και περιμένουμε προτάσεις και ομάδες για τον 2ο κύκλο του be finnovative.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν οι 38 εθελοντές του δεύτερου hackathon της Εθνικής Τράπεζας ο οποίος διοργανώθηκε με την τεχνολογική υποστήριξη της Crowdpolicy.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις