Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η “Uber της Ινδονησίας” Go-Jek εξαγόρασε τρεις FinTech Startups

Η Go-Jek ιδρύθηκε το 2010 και σήμερα είναι ο τοπικός κυρίαρχος στις μεταφορές μέσω App στην Ινδονησία με 400.000 οδηγούς δίτροχων και τετράτροχων οχημάτων. Επίσης η Go-Jek έχει την πιο δημοφιλή πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών στη χώρα, την Go-Pay, αλλά και μια μεγάλη υπηρεσία παράδοσης φαγητών.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Go-Jek ανακοίνωσε την εξαγορά τριών (!) FinTech Startups της Ινδονησίας, η οποία σημειωτέον έχει ένα εξαιρετικά δραστήριο σχετικό οικοσύστημα.
Συγκεκριμένα εξαγόρασε την Kartuku η οποία προσφέρει offline πληρωμές, την Midtrans η οποία προσφέρει ηλεκτρονικές πληρωμές και την Mapan η οποία ασχολείται με αποταμίευση και δάνεια.
Δεν ανακοινώθηκε το ποσό των εξαγορών αλλά σε κάθε περίπτωση βλέπουμε ότι οι Startups καλύπτουν όλο το φάσμα του FinTech, με την Go-Jek να θέλει να γίνει ξεκάθαρα η Alibaba και η Tencent της Ινδονησίας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Go-Jek, Andre Soelistyo, και οι τρεις εξαγορές θα ενσωματωθούν στην ομάδα της Go-Pay με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών της και των πελατών της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις