Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Ανταποδοτικό όφελος” της Google για τους εκδότες η κατάργηση του “First Click Free”

Η Google και η υπηρεσία της Google News, αλλά και οι πρακτικές όπως το “First Click Free“, έχουν κατά καιρούς ανάψει φωτιές στο χώρο των ψηφιακών εκδόσεων. H Google φαίνεται ότι κάνει ένα βήμα πίσω υποστηρίζοντας περισσότερο το συνδρομητικό περιεχόμενο.

Η πρακτική “First Click Free” είναι σε ισχύ από το 2015 και ήταν ένα μέτρο της Google για να έχει πρόσβαση το κοινό σε ποιοτικό περιεχόμενο, το οποίο συνήθως είναι συνδρομητικό και υποχρέωνε τους ψηφιακούς εκδότες να προσφέρουν τρία άρθρα την ημέρα χωρίς περιορισμούς.

Επίσης δεν ήθελε να γίνει σιγά-σιγά το περιεχόμενο του web συνδρομητικό μια και έτσι θα χάσει τους πολύτιμους πελάτες της στο web αλλά και όπως λέει η Google θέλει να βοηθήσει όλους εμάς να έχουμε πρόσβαση σε ποιοτικό περιεχόμενο.

Όπως αναφέρει η Google, παρότι έρευνες έχουν δείξει ότι το κοινό έχει εξοικειωθεί με την ιδέα να πληρώνει για τις ειδήσεις, η περίπλοκη διαδικασία εγγραφής ως συνδρομητές μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο ούτε για τους χρήστες ούτε για τους εκδότες που βλέπουν τις συνδρομές ως μία σημαντικά αυξανόμενη πηγή εσόδων.

Σε πρώτη φάση το “First Click Free” αντικαθίσταται άμεσα από το Flexible Sampling με τους ψηφιακούς εκδότες να είναι σε θέση να καθορίσουν καλύτερα το επίπεδο της δοκιμαστικής πρόσβασης που λειτουργεί καλύτερα γι’ αυτούς και επιθυμούν.

Μακροπρόθεσμα, η Google δημιουργεί μία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που θα βοηθήσουν τους εκδότες να προσεγγίσουν νέα κοινά, να κερδίσουν συνδρομές και να αυξήσουν τα κέρδη τους, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα εγγραφής συνδρομητών  με ένα κλικ από την σελίδα αποτελεσμάτων αναζητήσεων.

Επιπλέον, η Google εργάζεται για την απλοποίηση της διαδικασίας αγοράς ώστε να είναι πιο εύκολο στους χρήστες της Gα απολαύσουν την πλήρη αξία των συνδρομών τους σε όλες τις πλατφόρμες της Google.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις