Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Delivery Hero απέκτησε το e-FOOD.gr! – Διαψεύδει σενάρια συγχώνευσης το Clickdelivery.gr

Στην εξαγορά, μέσω της τοποθέτησης μιας συνολικής επένδυσης, του e-FOOD.gr, κορυφαίου site online delivery φαγητού στην Ελλάδα προχώρησε η ηγέτιδα Γερμανική εταιρεία Delivery Hero όπως έγραψε νωρίς, σήμερα, το Startupper.gr.

Παράλληλα, η ελληνική startup που ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές του 2012, εντάσσεται μέσω του Delivery Hero στο δυναμικό της Rocket Internet, εταιρείας που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα online επιχειρήσεων στον κόσμο, και η οποία επενδύει διαρκώς σε πετυχημένα startups. Με βάση τη συμφωνία, ανέπαφη θα παραμείνει τόσο η φιλοσοφία με την οποία κινείται και εφαρμόζει η e-FOOD.gr στην εγχώρια αγορά, όσο και η διοικητική της ομάδα.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με το Delivery Hero και τη Rocket Internet, ενώ αποδεικνύεται πως η καινοτομία σε συνδυασμό με την συστηματική δουλειά ανταμείβονται. Γεγονός, το οποίο αποτελεί ένα πολύ θετικό μήνυμα για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Η εξελιγμένη τεχνογνωσία του Delivery Hero, αλλά και τα κεφάλαια που θα επενδυθούν, θα συμβάλλουν περαιτέρω στην ανάπτυξη των υπηρεσιών του e-FOOD.gr, επιτρέποντάς μας να προσφέρουμε στους καταναλωτές την καλύτερη δυνατή εμπειρία στο online delivery!», υπογράμμισε ο Παμίνος Κυρκίνης, διευθύνων σύμβουλος του e-FOOD.gr. Στα περίπου 3,5 χρόνια λειτουργίας του, το e-FOOD.gr έχει εξυπηρετήσει περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια παραγγελίες, ενώ συνεργάζεται με κάτι παραπάνω από 3.000 καταστήματα σε 42 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Απασχολεί δε 67 άτομα προσωπικό και συγκαταλέγεται στις πλέον ανερχόμενες startup επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Σε επικοινωνία του Startupper.gr με τον Νικόλα Στεφάνου, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της ClickDelivery AE, διαψεύστηκε το σενάριο που κυκλοφόρησε ευρέως σήμερα περί συγχώνευσης του Clickdelivery.gr με το e-FOOD.gr. «Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση επί του συγκεκριμένου θέματος και συνεχίζουμε απερίσπαστοι όσο και ανεξάρτητα τη λειτουργία μας, αναπτύσσοντας βήμα-βήμα τον επιχειρηματικό μας σχεδιασμό. Μάλιστα, η απόκτηση της Τουρκικής Yemeksepeti από το Delivery Hero μας επιτρέπει αυτομάτως να ανήκουμε στον μεγαλύτερο ‘παίκτη’ του online food delivery παγκοσμίως, με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο δυνατοτήτων και εν γένει προοπτικών ανάπτυξης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφάνου.

Στην επισήμανση του Startupper πως πλέον τα Clickdelivery.gr και e-FOOD.gr ουσιαστικά υπάγονται κάτω από την ίδια επιχειρηματική στέγη σε ιδιοκτησιακό επίπεδο, ο κ. Στεφάνου δεν το αρνήθηκε, υποστηρίζοντας πως ενδεχομένως στο κοντινό μέλλον να υπάρξουν και σχετικές συνέργειες μεταξύ των δύο πλευρών. «Αν μη τι άλλο, η κινητικότητα που παρατηρείται τελευταία στην εγχώρια αγορά της online παραγγελίας φαγητού αποδεικνύει στην πράξη τόσο τη δυναμική της εν λόγω αγοράς, όσο και την ταχύτατη επέκταση που σημειώνει. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα θελκτικό από επενδυτικής πλευράς και ενδιαφέροντος επιχειρηματικού τομέα», υπογράμμισε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις