Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ABB: Εξαγοράζει την Eve Systems και ενισχύει το χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών smart home

Η Eve Systems GmbH είναι μια εταιρεία προϊόντων smart home με έδρα το Μόναχο που δραστηριοποιείται σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες

Η ABB ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγορά της Eve Systems GmbH, μιας κορυφαίας εταιρείας προϊόντων smart home με έδρα το Μόναχο που δραστηριοποιείται σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες. Η συγκεκριμένη εξαγορά θα καταστήσει την ABB εταιρεία ηγέτη στα προϊόντα για smart homes που βασίζονται στο Matter, το νέο διαλειτουργικό πρότυπο συνδεσιμότητας με ασύρματη τεχνολογία Thread. Η συνδυαστική προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών θα επιταχύνει την παράδοση ασφαλών, έξυπνων και ενεργειακά αποδοτικών κατοικιών και κτιρίων από την ABB, μέσω μίας μεγάλης σειράς λύσεων που θα απευθύνονται στους καταναλωτές της Eve και είναι προσαρμοσμένα στην αγορά της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.

Η εξαγορά συμπίπτει με την αυξημένη ζήτηση για τεχνολογίες smart home, καθώς έντονο είναι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για την ενεργειακή απόδοση. Ταυτόχρονα, οι κυβερνήσεις προσπαθούν να δώσουν κίνητρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων, καθώς αυτά ευθύνονται σχεδόν για το 40% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα1.

Η Eve Systems ιδρύθηκε το 1999 και έχει αναπτύξει ποιοτικά προϊόντα smart home, τα οποία περιλαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα συσκευών οικιακού αυτοματισμού, διαχείρισης ενέργειας, ασφάλειας και παρακολούθησης συσκευών. Η Eve είναι πρωτοπόρος στο νέο πρότυπο συνδεσιμότητας Matter που επιτρέπει στα προϊόντα smart home να είναι πλήρως διαλειτουργικά, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή και το λειτουργικό σύστημα χρήστη, μέσω της ασύρματης τεχνολογίας Thread. Ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για προϊόντα που υποστηρίζουν την ενεργειακή απόδοση, τα περισσότερα καταναλωτικά προϊόντα της Eve βοηθούν τα νοικοκυριά σε θέματα διαχείρισης ενέργειας.

«Τώρα συνδυάζουμε την κληρονομιά της καινοτομίας μας με το πάθος, την ευελιξία, τη φήμη, την τεχνογνωσία και την εμπειρία της ABB σε διεθνές επίπεδο. Το ταξίδι μας προς έναν κόσμο με ακόμα πιο έξυπνα κτίρια μόλις ξεκίνησε», τόνισε ο Jerome Gackel, CEO της Eve Systems.

Η εξαγορά της Eve Systems από την ABB είναι μια σημαντική πρόοδος στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά τεχνολογιών smart home, καθώς αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση για ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες αυξημένης ενεργειακής αποδοτικότητας άμεσα και εύκολα. Η Eve Systems θα αποτελεί πλέον ένα ανεξάρτητο brand στο χαρτοφυλάκιο λύσεων Building and Home Automation στο τμήμα Smart Buildings του τομέα Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής και Εγκαταστάσεων.

Παραθέσεις για τις τεχνολογίες

Το Matter είναι ένα νέο πρότυπο συνδεσιμότητας για σπίτια και κτίρια της Connectivity Standards Alliance , που υποστηρίζεται από τις Amazon, Apple, Google και πολλές άλλες γνωστές εταιρείες. Στόχος του είναι να ενοποιήσει τις καλύτερες τεχνολογίες smart home σε ένα ενιαίο πρότυπο εφαρμογών, διευκολύνοντας τους κατασκευαστές να δημιουργήσουν προϊόντα που θα λειτουργούν με μια ποικιλία οικοσυστημάτων και φωνητικών βοηθών, όπως τα Alexa, Siri, Google Assistant και άλλα. Οι τελικοί χρήστες θα μπορούν να αναζητούν το λογότυπο πιστοποίησης Matter σε ένα προϊόν για να εξασφαλίσουν συμβατότητα με το οικοσύστημα smart home ή με άλλα οικοσυστήματα της επιλογής τους. Το Matter βασίζεται πλήρως στο Πρωτόκολλο Διαδικτύου και αρχικά θα λειτουργεί τόσο μέσω Wi-Fi, όσο και μέσω Thread.

Το Thread είναι μια τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης, βασισμένη στο γνωστό Πρωτόκολλο Διαδικτύου και την αποδεδειγμένη ραδιοτεχνολογία IEEE 802.15.4. Σχεδιάστηκε για να καλύπτει ειδικά τις ανάγκες συσκευών IoT καλύπτοντας τις ακόλουθες απαιτήσεις: μικρό αποτύπωμα ισχύος, χαμηλή καθυστέρηση, ικανότητα εργασίας σε πολλαπλά επίπεδα εφαρμογής, αξιόπιστο και ισχυρό δίκτυο με αυτορρυθμιζόμενο mesh, εύκολο setup, χωρίς την ανάγκη αποκλειστικού διανομέα ή πύλης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις