Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nvidia: Λανσάρει νέο τσιπ επόμενης γενιάς για μοντέλα ΑΙ

Ο νέος επεξεργαστής H200 έχει 141 GB μνήμης επόμενης γενιάς «HBM3», η οποία ενδείκνυται για την παραγωγή κειμένου, εικόνων και προβλέψεων με τη χρήση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Μια νέα υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας γραφικών σχεδιασμένη για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης παρουσίασε η Nvidia. Πιο αναλυτικά, ο νέος επεξεργαστής H200 έχει 141 GB μνήμης επόμενης γενιάς «HBM3», η οποία ενδείκνυται για την παραγωγή κειμένου, εικόνων και προβλέψεων με τη χρήση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Στην ουσία πρόκειται για την αναβάθμιση του προηγούμενου μοντέλου, H100, του τσιπ που χρησιμοποίησε η OpenAI για να εκπαιδεύσει το GPT4, του πιο εξελιγμένου μεγάλου γλωσσικού μοντέλου της.

Σύμφωνα με το CNBC, ο επεξεργαστής H200 θα παράγει αποτελέσματα σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορα από τον H100. Το τσιπ H200, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2024, ανταγωνίζεται το GPU MI300X της AMD. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο επεξεργαστής της AMD διαθέτει πρόσθετη μνήμη σε σχέση με τα υπόλοιπα προηγούμενα τσιπ, η οποία βοηθά στην ευκολότερη προσαρμογή ακόμα μεγαλύτερων LLM μοντέλων σε πρόσθετα και πιο σύνθετα δεδομένα (κείμενα, εικόνες).

Τον τελευταίο χρόνο η ζήτηση για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης έχει «εκτοξευτεί», με τις πωλήσεις της Nvidia να σημειώνουν «άλμα» 170% το τρέχον τρίμηνο. Συγχρόνως, τα έσοδα της εταιρείας αναμένεται να φτάσουν τα 16 δισ. δολάρια το τρίτο οικονομικό τρίμηνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις