Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Meta: Πιο αυστηρά μέτρα προστασίας για τους εφήβους σε Facebook και Instagram 

Είναι η τελευταία από μια σειρά αλλαγών που πρότεινε η Meta απέναντι στην κριτική που έχει δεχτεί σχετικά με το ότι τα σχέδια κρυπτογράφησης άμεσων μηνυμάτων στο Facebook Messenger και το Instagram θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο παιδιά και νέους.

Η Meta ανακοίνωσε ότι θέτει σε εφαρμογή νέους περιορισμούς, για τα προσωπικά μηνύματα των εφήβων σε Facebook και Instagram, βάσει των οποίων δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν να στέλνει ανεπιθύμητα μηνύματα. Το Instagram θα αρχίσει να σαρώνει μηνύματα που αποστέλλονται από και προς άτομα κάτω των 18 ετών για να τα προστατεύσει από ακατάλληλες εικόνες, δήλωσε η Meta.

Η λειτουργία θα εφαρμοστεί ακόμη και σε κρυπτογραφημένα μηνύματα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος, υποδηλώνοντας ότι η εταιρεία σκοπεύει να εφαρμόσει μια λεγόμενη υπηρεσία σάρωσης από την πλευρά του πελάτη για πρώτη φορά. Ωστόσο, η ενημέρωση δεν θα ανταποκριθεί στις αμφιλεγόμενες απαιτήσεις για αναφορά ακατάλληλων μηνυμάτων στους διακομιστές του Instagram.

Είναι η τελευταία από μια σειρά αλλαγών που πρότεινε η Meta απέναντι στην κριτική που έχει δεχτεί σχετικά με το ότι τα σχέδια κρυπτογράφησης άμεσων μηνυμάτων στο Facebook Messenger και το Instagram θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο παιδιά και νέους.

Η ευρεία περιγραφή του προβλεπόμενου χαρακτηριστικού είναι παρόμοια με μια ρύθμιση που ονομάζεται «ασφάλεια επικοινωνίας» που εισήγαγε η Apple το 2023, η οποία ανιχνεύει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο που αποστέλλονται σε συσκευές παιδιών και τα θολώνει αυτόματα, αλλά προσφέρει στο παιδί την επιλογή να τα δει ή να επικοινωνήσει με έναν ενήλικα.

Τα σχέδια σταματούν μακριά από τις ισχυρότερες εκδόσεις σάρωσης από την πλευρά του πελάτη που έχουν ζητήσει οι ομάδες ασφαλείας των παιδιών, οι οποίες θα αναφέρουν πιο επιθετικά τέτοια ακατάλληλα μηνύματα στους συντονιστές της υπηρεσίας, επιτρέποντας στους επαναλαμβανόμενους παραβάτες να εντοπίζονται και να συλλαμβάνονται.

Η κίνηση ήρθε καθώς η Meta αντιμετωπίζει αγωγή στο Νέο Μεξικό που την κατηγορεί ότι απέτυχε να προστατεύσει τα παιδιά στις πλατφόρμες της. Σύμφωνα με μια νομική κατάθεση που σχετίζεται με την υπόθεση την περασμένη εβδομάδα, η Meta εκτιμά ότι περίπου 100.000 παιδιά που χρησιμοποιούν το Facebook και το Instagram λαμβάνουν διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση κάθε μέρα.

Την Τετάρτη, ο Mark Zuckerberg, διευθύνων σύμβουλος της Meta, θα εμφανιστεί ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ μαζί με υπεύθυνους άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης για μια ακρόαση σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών.
Παράλληλα με την υπόσχεση μελλοντικών εργαλείων σάρωσης, το Instagram ανακοίνωσε ένα μικρό σύνολο άμεσων ενημερώσεων στις λειτουργίες ασφαλείας των εφήβων στην πλατφόρμα. Οι κάτω των 19 ετών θα χρησιμοποιούν πλέον από προεπιλογή τις ρυθμίσεις απορρήτου που εμποδίζουν οποιονδήποτε δεν ακολουθούν να τους στέλνει άμεσα μηνύματα. Προηγουμένως, ο περιορισμός ίσχυε μόνο για ενήλικες που έστελναν μηνύματα σε εφήβους.

Άλλες νέες λειτουργίες ξεκινούν για τους γονείς που χρησιμοποιούν τα εργαλεία «επίβλεψης» της υπηρεσίας, τα οποία τους επιτρέπουν να συνδέουν τους λογαριασμούς τους στο Instagram με τους λογαριασμούς των παιδιών τους για να ορίζουν χρονικά όρια, να παρακολουθούν τα μπλοκ των εφήβων τους και να ειδοποιούνται όταν αλλάζουν οι ρυθμίσεις τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις