Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Shein ετοιμάζεται να μπει στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Η IPO υπολογίζεται στα 50 δισ. λιρες

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ετοιμάζεται να εισαχθεί αυτή την εβδομάδα ο κινέζικος κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου, Shein, με αρχική δημόσια προσφορά (IPO) ύψους 50 δισ. λιρών.

Σύμφωνα με το Sky News, η Shein, η οποία ιδρύθηκε στην Κίνα και πλέον έχει την έδρα της στη Σιγκαπούρη, εντατικοποίησε τις προετοιμασίες για την πώληση μετοχών στο χρηματιστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού αντιμετώπισε ρυθμιστικά εμπόδια και έντονο έλεγχο όταν προσπάθησε να ενταχθεί στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο ήταν μεταξύ εκείνων που ζήτησαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εμποδίσει την είσοδο της Shein, λέγοντας ότι η εταιρεία πρέπει να αποκαλύψει περισσότερα για τις δραστηριότητές της στην Κίνα.

Υπενθυμίζουμε ότι η κινεζική εταιρεία έχει συνδεθεί αρκετές φορές στο παρελθόν με ανήθικες επιχειρηματικές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένων καταγγελιών για καταναγκαστική εργασία.

Μια έρευνα από την ελβετική Public Eye αποκάλυψε ότι ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού της εταιρείας έκανε συνεχώς υπερωρίες.

Σύμφωνα με την Public Eye, η οποία πήρε συνέντευξη από 13 υπαλλήλους από 6 εργοστάσια στην Κίνα που προμήθευαν τη Shein, οι υπερβολικές υπερωρίες εξακολουθούσαν να είναι συνηθισμένες για πολλούς εργαζομένους.

Σε απάντηση της η Shein δήλωσε ότι «εργάζεται σκληρά» για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που έθεσε η έκθεση της Public Eye τονίζοντας ότι έχει σημειώσει «σημαντική πρόοδο στη βελτίωση των συνθηκών».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις