Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

FinTech και στη μισθοδοσία υπαλλήλων απο την Dopay

Η λονδρέζικη startup Dopay, η οποία προσφέρει μια υπηρεσία μισθοδοσίας υπαλλήλων οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό, έλαβε 2,4 εκατ. δολ. χρηματοδότηση σε επίπεδο Pre-Series A.

Συνολικά η DoPay έχει λάβει χρηματοδότηση 4,6 εκατ. δολ., ενώ στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκαν τα επενδυτικά κεφάλαια TechStars Ventures και Force Over Mass Capital.

H dopay στην Αίγυπτο _
Ο Frans van Eersel, ιδρυτής και CEO της Dopay, ανέφερε ότι “με τη νέα χρηματοδότηση η εταιρεία θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε την Μέση Ανατολή και ειδικά στην Αφρική όπου ενα τεράστιο μέρος των κατοίκων δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς”.

Συγκεκριμένα πάνω απο 2 δις άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς ενώ η πρώτη χώρα που θα προσφέρει άμεσα τις υπηρεσίες της είναι η Αίγυπτος, όπου θα συνεργαστεί τοπικά με τη Visa και Barclays, έτσι ώστε εργοδότες και εργαζόμενοι να έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι της Dopay.

Ο Ari Newman της Techstars Ventures, ανέφερε ότι “η Dopay εκμεταλλεύεται μια απο τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του FinTech: να φέρει τις κλασικές τραπεζικές υπηρεσίες σε όσους δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις