Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εξαγορά της Onefinestay απο την AccorHotels για 168 εκατ. δολ. και άλλα 77 εκατ. για επέκταση

Η AccorHotels έχει την έδρα της στο Παρίσι και είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ξενοδοχειακός όμιλος με πάνω από 500.000 δωμάτια διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο. Τον τελευταίο καιρό έχει επιδοθεί σε ένα ράλι εξαγορών, με τρεις από τις εταιρείες να προέρχονται από τον κόσμο των online marketplaces σε ότι αφορά τα ακριβά καταλύματα.

Συγκεκριμένα η AccorHotels εξαγόρασε για 168 εκατ. δολ. την Βρετανική Onefinestay και μπήκε στο μετοχικό κεφάλαιο κατά 30% στην Αμερικανική Oasis Collections και κατά 49% στην Γαλλική Startup Squarebreak.

O CEO της AccorHotels, Sebastien Bazin, αναφέρει στο Skift ότι είναι μάταιο να αντιστέκεσαι και να μη δέχεσαι τα νέα δεδομένα της ψηφιακής οικονομίας και των marketplaces. “Εκεί πάει η τεχνολογία και αυτό ζητάει ο κόσμος και είναι αδύνατον να παραγνωρίσεις τις καλές και ξεχωριστές προσπάθειες όπως αυτές της Onefinestay και των άλλων δυο εταιρειών”. “Μια ξενοδοχειακή επιχείρηση σήμερα δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει, πρέπει να συνεχίσει να κάνει ότι κάνει πολύ καλά αλλά θα πρέπει να αγκαλιάσει τα νέα παραδείγματα…

Ένα μεγάλο μέρος των πελατών στα AccorHotels αφορά επαγγελματικά ταξίδια λίγων ημερών. Αν αποφασίσουν να ξανάρθουν με φίλους ή με την οικογένεια τότε είναι πολύ πιθανό να επιλέξουν AirBnB ή το Onefinestay ή ακόμα και κάποιο συνδυασμό ξενοδοχείου και Onefinestay για να μη τους χάσουμε…“. Συνεχίζει ο CEO των AccorHotels.

Οι συνέργειες είναι προφανείς, μια και μέρος των 320 εκατομμυρίων επισκεπτών του δικτυακού τόπου της εταιρείας θα κατευθύνονται προς την Onefinestay για premium καταλύματα περισσότερων ημερών, προσφορές και ειδικά προγράμματα.

Ενώ το AirBnB έχει εκατομμύρια καταλύματα σε όλο τον κόσμο, το Onefinestay επιλέγει και ελέγχει κάθε συνεργαζόμενο σπίτι έτσι ώστε να υπάρχει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. Μέχρι στιγμής η υπηρεσία λειτουργεί σε Λονδίνο, Παρίσι, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη και ακολουθεί η Ρώμη, προσφέροντας συνολικά περίπου 2.600 καταλύματα. Όχι μόνο δεν θα περικοπεί η υπηρεσία αλλά το Onefinestay θα επεκταθεί σε 40 νέες πόλεις τα επόμενα χρόνια αφού η AccorHotels θα επενδύσει σημαντικά κεφάλαια προς αυτή τη κατεύθυνση.

Το Oasis Collections έχει περίπου 1.500 καταλύματα σε Αμερική και Ευρώπη και έχει το μοναδικό χαρακτηριστικό να υπάρχει προσωπικό-ρεσεψιόν διαθέσιμο στους εταιρικούς πελάτες κυρίως.

Το Squarebreak προσφέρει πολυτελείς βίλες σε Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία και απευθύνεται σε πολυήμερες διακοπές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις