Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ισλανδία: Η χώρα των Scaleups!

H πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Startup Europe Partnership και ο accelerator Mind The Bridge ετοίμασαν μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για το οικοσύστημα των Startups στην Ισλανδία και ειδικά αυτών του τομέα ICT.

Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα του δικτυακού μέσου ενημέρωσης Nordurskautid.is το οποίο ασχολείται με την Startup σκηνή της Ισλανδίας.

Τα βασικά σημεία της έρευνας, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ, περιλαμβάνουν:

  • Υπάρχουν στην Ισλανδία οι περισσότερες εταιρείες σε σχέση με τον πληθυσμό της στην Ευρώπη οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν σαν Scaleups, έχουν δηλαδή συγκεντρώσει χρηματοδότηση πάνω απο 1 εκατ. δολ.
  • Η σχέση επενδύσεων venture και ΑΕΠ στην Ισλανδία είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.
  • Τα τελευταία πέντε χρόνια 15 εταιρείες έχουν φτάσει σε επίπεδο Scaleup και έχουν συγκεντρώσει συνολικά πάνω από 200 εκατ. δολ. απο funds.
  • Τέσσερις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Clara, Modio και Datamarket εξαγοράστηκαν από εταιρείες του εξωτερικού και συγκεκριμένα 2 από αμερικανικές εταιρείες, μια Σουηδική και μια Κινέζικη.
  • Και όπως αναμένετο, 14 από τις 15 Scaleups έχουν την έδρα τους στο Ρέικιαβικ το οποίο φιλοξενεί μεταξύ άλλων εταιρείες όπως η CCP Games του Eve Online και μεγάλα Data Center όπως αυτό της Verne Global.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις