Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

KeyMe: 45 εκατ. δολ. για υπηρεσία αντιγραφής κλειδιών μέσω App

KeyMe_702x336Η αμερικανική KeyMe μόλις έκλεισε τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης 15 εκατ. δολ., φτάνοντας συνολικά τα 45 εκατ., τα οποία θα τα χρησιμοποιήσει για την γρήγορη ανάπτυξη των πωλήσεων ειδικά μέσα από τα ειδικά κιόσκια αντιγραφής κλειδιών στα εμπορικά κέντρα.

New NS KioskΣύμφωνα με την KeyMe, η οποία ιδρύθηκε το 2012,  η αγορά αντιγραφής κλειδιών στις ΗΠΑ φτάνει τα 7,5 δισ. δολ. κάθε χρόνο με τους επενδυτές QuestMark Partners, Comcast Ventures, Battery Ventures, White Star Capital κ.α. να προβλέπουν το μεγάλο “disprupt” στη συγκεκριμένη αγορά μια και υπάρχει μεγάλη ζήτηση για εγκατάσταση αυτοματοποιημένων σημείων πώλησης στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα.

Η υπηρεσία μπορεί να αναπαράγει τα περισσότερα κλειδιά σπιτιού και κλειδαριών ασφαλείας αλλά το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι μπορεί να αντιγράψει και κλειδιά αυτοκινήτου με Immobilizer. Η αντιγραφή των κλειδιών αυτοκινήτου με Immobilizer γίνεται στα ειδικά κιόσκια όπου μαζί με το σκανάρισμα του κλειδιού ελέγχεται και το τσιπ του κλειδιού. Όπως αναφέρει η εταιρεία μπορεί να αντιγράψει πάνω από το 70% των κλειδιών αυτοκινήτου με κόστος 60 δολαρίων, αρκετά χαμηλότερο από το κόστος της αντιπροσωπείας., ενώ η αντιγραφή των απλών κλειδιών ξεκινάει από τα 4 δολάρια.

New NS Kiosk_frontΗ διαδικασία αντιγραφής γίνεται είτε μέσω ειδικού App στο Smartphone (τόσο για συσκευές iOS, όσο και για συσκευές Android), είτε στα ειδικά κιόσκια, με τη πρώτη περίπτωση το κλειδί έρχεται ταχυδρομικώς στο σπίτι. Η εταιρεία κρατάει τα ψηφιοποιημένα αντίγραφα των κλειδιών στο cloud κάτι που σημαίνει ότι αν χρειαστεί νέο αντίγραφο στο μέλλον αυτό θα βγει εύκολα και άμεσα.

Αν και εγείρονται κάποια ζητήματα ασφαλείας, η KeyMe αναφέρει ότι σβήνονται οι διευθύνσεις των πελατών μετά την αποστολή του κλειδιού, ενώ στα κιόσκια γίνεται πιστοποίηση της ταυτότητας του χρήστη μέσω των στοιχείων της πιστωτικής κάρτας που χρησιμοποιείται αλλά και δαχτυλικού αποτυπώματος ενώ απαιτεί το κλειδί που σκανάρεται μέσω App να είναι τοποθετημένο πάνω σε ένα λευκό χαρτί έτσι ώστε να αποφεύγεται η γρήγορη φωτογράφιση του κλειδιού από τρίτους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις