Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google Trips: Πως η Google μπορεί να εξαφανίσει τη Startup σου σε μια ημέρα

H Google μόλις παρουσίασε το εξαιρετικό Google Trips, μια νέα εφαρμογή οργάνωσης ταξιδιών αλλά και ταξιδιωτικών οδηγών για το μέρος που μας ενδιαφέρει, για Android και iOS, κάτι που θα κάνει αρκετές παρόμοιες υπηρεσίες και εφαρμογές να αισθανθούν κάπως άβολα ή πολύ απλά να τις βγάλει εκτός αγοράς.

Βέβαια πολλοί είναι αυτοί που θα πουν ότι η Google δεν φημίζεται για τις εφαρμογές της για το ευρύ κοινό μια και οι αποτυχίες τα τελευταία χρόνια είναι πολλές. Όπως ανέφερε ο Richard Holden της Google, αν και η εταιρεία είναι πολύ δυνατή στην αναζήτηση πληροφοριών για την οργάνωση του ταξιδιού δεν είχε κάτι για τη στιγμή που θα φτάσει ο ταξιδιώτης στον προορισμό του.

Σε κάθε περίπτωση τα Smartphones είναι στο επίκεντρο όταν σχεδιάζουμε το ταξίδι μας και σύμφωνα με την Google το 40% των επισκέψεων σε ταξιδιωτικά sites έγινε μέσω φορητών συσκευών το πρώτο τρίμηνο του 2016, ενώ ο κόσμος δείχνει αργά αλλά σταθερά να προτιμά τα Smartphones για να κλείνει τα εισιτήρια και τα ξενοδοχεία που τον ενδιαφέρουν.

Google_Trips

Παράλληλα η Google έχει εισαγάγει διάφορα έξυπνα φίλτρα ταξιδιωτικών πληροφοριών στις αναζητήσεις που γίνονται οι οποίες στα Smartphones τα οποία βασίζονται σε ανάλυση στοιχείων πραγματικού χρόνου. Για παράδειγμα στην αναζήτηση ξενοδοχείων με συγκεκριμένα κριτήρια, εμφανίζονται tabs Deals και Tips με πληροφορίες οι οποίες βασίζονται σε τρέχουσες προσφορές και αξιολογήσεις, αλλά και οι ταξιδιωτικοί οδηγοί Destinations.

H ταξιδιωτική γκάμα της Google συμπληρώνεται από το Google Flights το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες και τις τιμές που ψάχνουμε για ένα συγκεκριμένο ταξίδι.

Το Google Trips έχει μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως αυτό που ελέγχει τα Email μας για να βρει ταξιδιωτικές πληροφορίες του παρελθόντος ή αυτές που σχεδιάζουμε με κρατήσεις και προσαρμόζεται πάνω σε αυτές. Σίγουρα αυτό το χαρακτηριστικό θα ενοχλήσει αρκετό κόσμο αλλά τουλάχιστον προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής λογαριασμού που θα χρησιμοποιήσουμε.

Κάθε ταξίδι εμφανίζεται στην αρχική οθόνη και μόλις επιλεγεί εμφανίζονται όλες οι σημαντικές κατηγορίες πληροφοριών και ενεργειών: οι κρατήσεις μας αναλυτικά, πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, ημερήσια πλάνα, μέρη που έχουν σωθεί απο εμάς ή απο φίλους μας, πληροφορίες μετακινήσεων και φυσικά φαγητού. Πρόκειται για έναν πλήρη ταξιδιωτικό οδηγό σαν τους έντυπους που υπάρχουν στα βιβλιοπωλεία αλλά με σαφώς ανώτερη αμεσότητα, λειτουργικότητα και αλληλεπίδραση.

Οι πληροφορίες κάθε ταξιδιού μπορούν να κατέβουν στο Smartphone για να είναι διαθέσιμες offline σε μέρη που δεν υπάρχει πρόσβαση στο Internet

Αυτή τη φορά η Google έκανε εξαιρετική δουλειά, με το Google Trips να λύνει τα χέρια στον ταξιδιώτη με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να είναι στα χέρια του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις