Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το online video “κατακτά” τους επενδυτές παγκοσμίως

Το online video και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα που αναδύονται στο χώρο των media από startups είναι ένας από τους πιο “καυτούς” τομείς σε επενδύσεις αυτή την εποχή, σύμφωνα με ανάλυση της StrategyEye Digital Media.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει καταγράψει η εταιρεία, στο πρώτο εξάμηνο του 2014 σημειώθηκαν 33 επενδύσεις ύψους 388,14 εκατ. δολαρίων σε όλο τον κόσμο στον χώρο του online video. Στην αντίστοιχη περίοδο του 2013 σημειώθηκαν 48 συμφωνίες, αλλά ύψους 281 εκατ. δολ., και του 2012 σημειώθηκαν 34 συμφωνίες ύψους 331 εκατ. δολ.

Στα δύο παρακάτω γραφήματα απεικονίζονται η παγκόσμια VC δραστηριότητα στο online video ανά εξάμηνο και ανά τρίμηνο

vc investment online video half strategyeye 702

vc investment online video quarter strategyeye 702

Στην ίδια ανάλυση καταγράφεται και η τάση για εξαγορές και συγχωνεύσεις στον κλάδο, καθώς γίνεται αναφορά σε δύο deals της Alibaba στην Κίνα (1,2 δισ. δολ. για 15,6% του Youku Tudou, το κινεζικό YouTube, και 1 δισ δολ. για το 20% στη Wasu, ένα καλωδιακό και διαδικτυακό τηλεοπτικό σταθμό), αλλά και στην πρόθεση της CEOτης Yahoo, Μαρίσα Μίλερ, να εξαγοράσει τρεις εταιρείες στον χώρο του online video, του live streaming και της online διαφήμισης.

Όπως αναφέρει η ανάλυση, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επενδυτών στον ευρύτερο κλάδο του online video εστιάζεται σε συγκεκριμένους τομείς περιεχομένου (πχ. αθλητικά, παιχνίδια, ειδησεογραφία), αλλά και σε live streaming πλατφόρμες, κυρίως στο mobile. Σημαντική προσοχή, μάλιστα, κατακτά και το περιεχόμενο σχετικά με γυμναστική και ευεξία, με την εταιρεία Peloton που προσφέρει περιεχόμενο εξάσκησης σε ποδηλάτες να έχει χρηματοδοτηθεί με 14,4 εκατ. δολάρια.

Πηγή εικόνας

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις