Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Payoneer: 180 εκατ. δολ. στην μεγαλύτερη χρηματοδότηση ισραηλινής εταιρείας FinTech

H Payoneer ιδρύθηκε το 2005 και δεν θεωρείται Startup, παρόλα αυτά είναι η απόδειξη ότι ο τομέας του FinTech μπορεί να καλύψει τα κενά και τις δυσκινησίες των τραπεζών και να αναπτυχθεί με γρήγορους ρυθμούς αλλά και να συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Η Payoneer συγκέντρωσε 90 εκατ. δολ. για επιχειρηματική επέκταση και άλλα 90 εκατ. πήραν οι υπάρχοντες μέτοχοι για να παραχωρήσουν τα μερίδιά τους στην Technology CrossOver Ventures (TCV) και στην Susquehanna Growth Equity.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση σε ισραηλινή εταιρεία FinTech η οποία έχει κέρδη τα τελευταία χρόνια και μηδέν χρέος. Έχει συγκεντρώσει συνολικά 235 εκατ. δολ. σε χρηματοδότηση μέχρι σήμερα, μαζί με αυτόν τον μεγάλο γύρο.

Όπως προαναφέραμε η Payoneer ιδρύθηκε το 2005 και πλέον έχει την έδρα της στις Η.Π.Α., με τους 560 από τους 760 υπαλλήλους να παραμένουν στο κέντρο R&D στο Τελ Αβίβ. Πρόσφατα άνοιξε γραφεία στην Ινδία, Ιαπωνία, Μπαγκλαντές και τις Φιλιππίνες και μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών στα τοπικά νομίσματα σε 200 χώρες.

Στην ουσία η Payoneer είναι ένα αντίστοιχο ηλεκτρονικό πορτοφόλι του PayPal απλά είναι B2B. Είναι ο ενδιάμεσος κρίκος για να λάβουν πληρωμές έμποροι και επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο αλλά και μεγάλες εταιρείες όπως οι Google, Amazon, AirBnB να πληρώσουν τους συνεργάτες τους και προμηθευτές τους, στέλνοντας και λαμβάνοντας χρήματα μέσω της τράπεζας που συνεργάζονται.

Οι διεθνείς πληρωμές ως γνωστόν μέσω των τραπεζών είναι μια πονεμένη ιστορία λόγω υψηλών προμηθειών αλλά και διαφόρων εμποδίων κανονιστικού περιεχομένου και όχι μόνο. Για αυτό το λόγο οι εταιρείες παγκόσμιων μεταφορών χρημάτων και πληρωμών έχουν μεγάλη ανάπτυξη και προσελκύουν επενδυτές.

Οι έμποροι μπορούν να έχουν τα χρήματά τους στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι της Payoneer και να μεταφέρουν με ένα μικρό κόστος στο τραπεζικό τους λογαριασμό ή να τα χρησιμοποιήσουν μέσω της χρεωστικής κάρτας που προσφέρεται.

Τέλος προσφέρονται και υπηρεσίες Escrow εφόσον υπάρχει ανάγκη για μια τέτοια εμπορική συναλλαγή από τα δυο μέρη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις