Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία SEAT – Amazon Γαλλίας για πώληση αυτοκινήτων online

Η SEAT του ομίλου VW και η Amazon Γαλλίας θα συνεργαστούν έτσι ώστε να προσφέρουν παραγγελία αυτοκινήτων online και παράδοση στον πελάτη εντός τριών ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 94% των αγοραστών ξεκινάνε την έρευνά τους online και επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε προσφορές, προσωπική υποστήριξη και επικοινωνία. Σε πρώτη φάση θα διατεθούν 15 SEAT Mii by Mango Limited Edition με ένα ειδικό κιτ εξοπλισμού, σε τρία χρώματα, καθρέπτες και ζάντες και σαλόνι σχεδιασμένο από την Mango.

Ο αγοραστής μπορεί να κλείσει το αυτοκίνητο πόλης με μια προκαταβολή 500 ευρώ και ακολούθως θα επικοινωνήσει μαζί του ένας σύμβουλος πωλήσεων της SEAT με σκοπό να διαπιστωθεί αν υπάρχει άδεια οδήγησης αλλά και για να γίνει ο διακανονισμός του υπολοίπου ποσού.

Seat_Amazon2

Η συγκεκριμένη έκδοση του SEAT Mii κοστίζει 11.000 ευρώ και εφόσον ολοκληρωθεί η πώληση, το αυτοκίνητο θα φτάσει στο σπίτι του αγοραστή μέσω της τοπικής αντιπροσωπείας της Ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Φυσικά θα υπάρχει επικοινωνία μετά την πώληση και προσωπική επαφή με τους πελάτες για όλα τα θέματα service και ειδικών προσφορών.

Αυτό το μοντέλο απευθείας και online πωλήσεων, εκτός των παραδοσιακών εκθέσεων αυτοκινήτων, αναμένεται να υιοθετηθεί και από άλλους κατασκευαστές μια και τα οφέλη είναι οφθαλμοφανή. Από την άλλη πλευρά αν και οι λεγόμενοι Millenials θα αγόραζαν αυτοκίνητα online, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που θα προτιμούσαν να δουν και να οδηγήσουν το αυτοκίνητο σε μια έκθεση.
Η Tesla Motors προσφέρει τα μοντέλα της online ενώ πολλοί κατασκευαστές έχουν εργαλεία online παραγγελίας και επιλογής εξοπλισμού πριν την μετάβαση στην έκθεση.

Seat_Amazon3

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις