Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα συνεργασία Fiat Chrysler και Google φέρνουν το Android ακόμα πιο κοντά στα αυτοκίνητα

Fiat Chrysler και Google συνεργάζονται ήδη μέσω της Waymo, της εταιρείας αυτόνομης οδήγησης της Google, και θα δούμε σύντομα τα πρώτα αυτόνομα οχήματα της Fiat Chrysler στους δρόμους. Επίσης θα δούμε και μια νέα έκδοση της πλατφόρμας πληροφόρησης και διασκέδασης Uconnect σε ένα Chrysler 300 sedan στην CES 2017.

Το σύστημα Uconnect είναι το βασικό μέσο πληροφόρησης και διασκέδασης για την Fiat – Chrysler σήμερα, με την νέα έκδοση να βασίζεται στο Android 7.0 και θα προσφέρει δυνατότητα χρήσης εφαρμογών Android μεταξύ άλλων.
Η Google αυτή τη φορά να θέλει να ξεφύγει από την απλή προσαρμογή του Android στο ταμπλό των αυτοκινήτων, κάτι που ήδη γίνεται, αλλά θέλει να ενσωματωθεί στο ψηφιακό δίκτυο του αυτοκινήτου και να ελέγχει διάφορες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα τον κλιματισμό, και να γίνει η βασική πλατφόρμα επικοινωνίας όλων των υποσυστημάτων με τον οδηγό.
Αυτό βέβαια γίνεται και θα γίνει στη περίπτωση των αυτόνομων οχημάτων με το υπολογιστικό και πληροφοριακό σύστημα ελέγχου των οχημάτων αυτών να είναι ομογενοποιημένο, καθολικό και αρκετά πολύπλοκο.

Η Google προσφέρει αυτό που δεν προσφέρει η Apple με το CarPlay, μια και επιτρέπει στους κατασκευαστές να διατηρήσουν το περιβάλλον εργασίας και την μοναδικότητα που επιθυμούν στο σύστημα πληροφόρησης και διασκέδασης εντός των αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα οι δυνατότητές του θα εμπλουτιστούν με τις δυνατότητες του Android και ενός τεράστιου οικοσυστήματος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις