Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η iZettle σηκώνει άλλα 60 εκατ. ευρώ και προχωρά σε εξαγορές

H Σουηδική FinTech iZettle συνεχίζει την επεκτατική πορεία της στην Ευρώπη στον χώρο των φορητών πληρωμών συγκεντρώνοντας μια τεράστια χρηματοδότηση για τα ευρωπαϊκά δεδομένα και βάζοντας το στόχο να γίνει άλλος ένας ευρωπαϊκός μονόκερος.

Η iZettle μεταμορφώνει οποιοδήποτε Smartphone και Tablet σε POS και απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι εύκολα και απλά μπορούν να δέχονται πληρωμές με κάρτες και Smartphones.
Σύμφωνα με την εταιρεία 1.000 πελάτες γράφονται στην υπηρεσία κάθε μέρα αλλά ακόμα λειτουργεί με ζημιές.

Ο τελευταίος γύρος των 60 εκατ. ευρώ είναι στην ουσία μια επέκταση του τελευταίου τέταρτου γύρου του 2015 φτάνοντας την συνολική χρηματοδότηση της iZettle στα 235 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα. Η αξία της Startup παραμένει στα 500 εκατ. δολ.

Παράλληλα η iZettle ανακοίνωσε νέα CFO και ότι τα 45 εκατ. της χρηματοδότησης προέρχονται από την Victory Park Capital, η οποία είναι αρκετά ενεργή στο FinTech, και τα υπόλοιπα 15 εκατ. προέρχονται  από 16 συνολικά επενδυτές συμπεριλαμβανομένων των Intel, Index, MasterCard και American Express.

Σύμφωνα με τον Founder και CEO της iZettle τα 60 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για εξαγορές με στόχο να εμπλουτιστούν οι υπηρεσίες της πέρα από τις φορητές πληρωμές στις δέκα χώρες της Ευρώπης που δραστηριοποιείται η εταιρεία αλλά και στη Βραζιλία και το Μεξικό.
Υπάρχουν λίγοι μεγάλοι παίκτες στις πληρωμές αυτή τη στιγμή και πάρα πολλές μικρές εταιρείες με ενδιαφέροντα προϊόντα, οι οποίες ψάχνουν ακόμα τον δρόμο τους, και θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν τις υπηρεσίες της σουηδικής εταιρείας.

Για παράδειγμα η iZettle εξαγόρασε πρόσφατα την αγγλική Intelligentpos η οποία εκτός των φορητών πληρωμών προσφέρει και άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο όπως διαχείριση αποθήκης, προγράμματα επιβράβευσης, αναλύσεις πωλήσεων και πελατών κ.α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις