Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Transferwise προσφέρει διεθνείς μεταφορές χρημάτων μέσω Facebook

O ευρωπαϊκός μονόκερος TransferWise αποκάλυψε μια νέα υπηρεσία η οποία επιτρέπει στους χρήστες να στείλουν χρήματα στο εξωτερικό μέσω μηνυμάτων στον Facebook messenger.

Όπως ίσως περιμένουμε η όλη διαδικασία γίνεται μέσω chatbot, ενός έξυπνου ψηφιακού βοηθού ο οποίος επικοινωνεί γραπτώς με εμάς. Ο χρήστης μπορεί να στείλει χρήματα από/προς τις χώρες: Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Αυστραλία και Ευρώπη και μπορεί ακόμα να λαμβάνει ειδοποιήσεις για τις αλλαγές στις ισοτιμίες.

To Facebook προσφέρει μια παρόμοια υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων μέσω messenger αλλά λειτουργεί προς το παρόν μόνος εντός Η.Π.Α.

Να υπενθυμίσουμε ότι η TransferWise είναι μια από τις Ευρωπαϊκές επιτυχίες στο χώρο του FinTech και των τεχνολογικών Startups, προερχόμενη από την Εσθονία με την έδρα της να είναι στο Λονδίνο. Ιδρύθηκε το 2011 και σήμερα έχει αξία άνω του ενός δισ. δολ.

Λειτουργεί σε πάνω από 50 χώρες, και στην Ελλάδα,  και περίπου ένα δισ. δολ. στέλνονται κάθε μήνα μέσω της υπηρεσίας.

Αν και το chatbot της TransferWise λειτουργεί προς το παρόν μόνο στο Facebook είναι θέμα χρόνου να το δούμε και σε άλλες υπηρεσίες επικοινωνίας ενώ θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Όλοι οι μεγάλοι παίκτες αναμένεται να μπουν στις μεταφορές χρημάτων μέσω των messengers και παρόμοιων υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα το Venmo της PayPal το οποίο θα προσφέρει μεταφορές χρημάτων μέσω Slack.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις