Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το 4YFN έγινε τεσσάρων και το γιόρτασε με… επέκταση στο Σαν Φρανσίσκο!

Αρκετές εκπλήξεις έκρυβε η εκκίνηση του 4YFN Barcelona 2017. Η τέταρτη κατά σειρά διοργάνωση του event είχε εξ αρχής εορταστικό τόνο αφού ανακοινώθηκε η γέννηση της αμερικανικής εκδοχής του, 4YFN San Francisco.

Το 4YFN (4 Years From Now) αποτελεί την παγκόσμια επιχειρηματική πλατφόρμα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, που λειτουργεί με την υποστήριξη του Mobile World Capital Barcelona και έχει ως στόχο να φέρει κοντά Startups, επενδυτές, εταιρείες και δημόσιους οργανισμούς προκειμένου να εξερευνήσουν τις  μεταξύ τους προοπτικές συνεργασίας.

Το 4YFN Barcelona θα φιλοξενήσει μέχρι και την 1η Μαρτίου όλους τους μεγάλους παίκτες του ψηφιακού επιχειρηματικού οικοσυστήματος, δικαιολογώντας τη φήμη του ως το “διεθνές σημείο συνάντησης” στην αγορά. O χώρος που καταλαμβάνει άλλωστε, γέμισε ήδη ασφυκτικά από περισσότερα από 600 Startups και 700 επενδυτές ενώ καλωσόρισε χιλιάδες επισκέπτες, μεταξύ των οποίων ήταν και η Ada Colau, δήμαρχος της πόλης της Βαρκελώνης και πρόεδρος του ιδρύματος Mobile World Capital Barcelona.

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας του 4YFN περιστράφηκε γύρω από τον τρόπο με τον οποίο το “mobile” ως κόνσεπτ έχει ανατρέψει την αγορά (“Disrupted by Mobile“). Το “παρών” έδωσαν εταιρείες και οργανισμοί όπως οι PayPal, Alibaba, Microsoft Accelerator και Just Eat. Παράλληλα παρουσιάστηκε και το Impact Growth, ένα νέο πρόγραμμα επιχειρηματικής ενδυνάμωσης από τις Impact, Fiware Corporation και MWCapital με συνολικά funds 3,6 εκατ. ευρώ και στόχο την ανάδειξη των κορυφαίων ευρωπαϊκών Startups. Στην πρώτη του φάση θα χρηματοδοτήσει 28 τέτοια με το ποσό των 100.000 ευρώ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις βραβεύσεις τέλος, η πρώτη κατέληξε στο WeFarm το οποίο και αναγνωρίστηκε ως το πιο καινοτόμο πρότζεκτ στον χώρο των mobile τεχνολογιών και εδώ που τα λέμε, όχι κι άδικα, καθώς το βρετανικό Startup έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα που συνδέει μεταξύ τους τους αγρότες που ζουν και εργάζονται σε απομακρυσμένες περιοχές. Τα βραβεία της δεύτερης ημέρας θα εστιάσουν στην εκμετάλλευση του Internet of Things ενώ αυτά της Τετάρτης στην καινοτομία στα ψηφιακά Μέσα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις