Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων εκτοξεύονται

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα σίγουρα δεν είναι μια πρόσκαιρη μόδα μια και οι πωλήσεις τους σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια με το 2017 να είναι ένα έτος ρεκόρ.

Σύμφωνα με τη Statista και δεδομένα από τις Wells Fargo και Agora Financial οι πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων το 2017 αναμένεται να αγγίξουν τα 10 δισ. δολ. σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ το 2012 ήταν 500 εκατ. δολ.

Statista_Vap_!

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα προφανώς παίρνουν μερίδια αγοράς από την αγορά των τσιγάρων καπνού η οποία δέχεται απανωτά χτυπήματα για τον περιορισμό τους από τα κράτη σε όλο τον κόσμο με συνέπεια μεγάλες και μικρές εταιρείες να έχουν στραφεί στα ηλεκτρονικά τσιγάρα ή σε παρεμφερή καπνικά gadgets.

Στις Η.Π.Α. οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στην ανάπτυξη ηλεκτρονικών τσιγάρων είτε με εσωτερική ανάπτυξη είτε με εξαγορές με την Reynolds American να είναι ο μεγάλος παίκτης με σχεδόν 50% της αγοράς με το Vuse. Στη δεύτερη θέση είναι θυγατρική της Imperial Brands, Fontem U.S., και στη τρίτη θέση είναι η Altria, η οποία συνεργάζεται με την Philip Morris. Να σημειώσουμε ότι το 4,4% της αμερικανικής αγοράς το έχει η ανεξάρτητη εταιρεία NJOY.

Η Philip Morris έχει αναπτύξει ένα διαφορετικό προϊόν, το iQos, το οποίο βασίζεται στο καπνό αλλά θερμαίνει τα τσιγάρα χωρίς να γίνεται καύση. Το iQos το οποίο κυκλοφορεί ήδη σε Ευρώπη και Ασία και πάει πολύ καλά, με τη παραγωγή του μάλιστα να μεταφέρεται στην Ελλάδα, αναμένεται να αλλάξει το τοπίο μόλις πάρει άδεια κυκλοφορίας από τον FDA σαν ένα προϊόν καπνού χαμηλού κινδύνου.

Statista_Vap_2

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις