Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νότια Κορέα: Στρίβει το τιμόνι και αλλάζει… καπετάνιους στις startup επιχειρήσεις

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας πήρε την απόφαση να ανακατανείμει τις οικονομικές ενισχύσεις, ούτως ώστε οι συνταξιούχοι να μην επενδύουν τους κόπους της ζωής τους σε επιχειρήσεις που καταρρέουν.

Έτσι, αποφάσισε να χορηγήσει φθηνά κρατικά δάνεια σε πολλά υποσχόμενες startup επιχειρήσεις, όπως η τρισδιάστατη εκτύπωση ή τα οργανικά τρόφιμα.

Η Νότια Κορέα έχει από τα υψηλότερα ποσοστά σε σύγκριση με τις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ ως προς τη φτώχεια των ηλικιωμένων. Το προσδόκιμο ζωής φτάνει τα 81 έτη, αλλά οι περισσότεροι εργάτες υποχρεώνονται από τις επιχειρήσεις σε “έξοδο” στα 50 τους, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να καταφύγουν σε επιχειρηματικές δραστηριότητες για να συντηρηθούν. Οι περισσότερες από αυτές είναι startup επιχειρήσεις, οι οποίες, όμως, δεν έχουν μέλλον…

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί από την κυβέρνηση εφέτος είναι 190 εκατ. δολ. και το ίδιο ποσό θα διατεθεί και το 2015.

Επίσης, θα διαθέσει ένα τεράστιο ποσό για τη δημιουργία δημοσίων πάρκινγκ κοντά σε εμπορικά κέντρα και δημόσιες αγορές, αλλά και σε συμβουλευτικές υπηρεσίες για τις startup επιχειρήσεις, με στόχο να μειωθεί το ποσοστό αποτυχίας ανάπτυξης των νεοφυών επιχειρήσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις