Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Expedia “ποντάρει” 26 εκατ. δολ. στην Mobile-Tech Startup ALICE

Του δεύτερου γύρου χρηματοδότησης της Mobile-~Tech Startup ALICE ηγήθηκε η Expedia, με το ποσό των 26 εκατ. δολ. Το συνολικό ποσό που κατάφερε να συγκεντρώσει η ALICE ανέρχεται σε 38 εκατ. δολ.

Η ALICE αποτελεί μια εταιρεία που έχει ως στόχο την ανανέωση του ξενοδοχειακού κλάδου, με τη χρήση της τεχνολογίας. Το όραμά της είναι να δημιουργήσει ένα σύστημα όπου τα ξενοδοχεία θα χρησιμοποιούν για τη διαχείρισή τους.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Expedia «ποντάρει» στην ALICE. Τον περασμένο Ιανουάριο, στον πρώτο κύκλο χρηματοδότησης, η Expedia πάλι ηγήθηκε του επενδυτικού γύρου με χρηματοδότηση 9,5 εκατ. δολ.

Η ALICE, στο πελατολόγιό της έχει κάποια ηχηρά ονόματα όπως τα Triumph Hotels, Sixty Hotels και Nylo Hotels.  Προσφέρει υπηρεσίες όπως check-in, αιτήματα για ανέσεις και υπηρεσίες δωματίου, επικοινωνία με την υποδοχή κλπ. Μάλιστα, η ALICE δηλώνει ότι το τελευταίο εξάμηνο, η πελατειακή της βάση έχει καταγράψει ανάπτυξη σχεδόν 200%.

Παρόλο που η ALICE αποτελεί την πιο γνωστή εταιρεία στο είδος της δεν είναι χωρίς ανταγωνισμό. Μια από αυτές είναι η Aavgo, η οποία όμως έχει καταφέρει να εξαργυρώσει μόνο 1 εκατ. δολ. σε χρηματοδότηση.

Με τη νέα της χρηματοδότηση, η ALICE ευελπιστεί να προσλάβει περισσότερο προσωπικό στους τομείς ανάπτυξης, πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις