Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Siemens και Alstom δημιουργούν ένα Ευρωπαϊκό “μεγαθήριο” συγκοινωνιών

Η Siemens και η Alstom υπέγραψαν Μνημόνιο Συμφωνίας για να συνδυάσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα της Siemens στον τομέα των συγκοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των σιδηροδρομικών συστημάτων έλξης, με την Alstom. Η συναλλαγή φέρνει κοντά δύο καινοτόμους παίκτες της σιδηροδρομικής αγοράς με μοναδική αξία για τον πελάτη και επιχειρησιακή δυναμική. Οι δύο επιχειρήσεις είναι σε μεγάλο βαθμό συμπληρωματικές ως προς τις δραστηριότητες και τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά. Η Siemens θα λάβει νέες μετοχές της εταιρείας που θα προκύψουν από το συνδυασμό των δραστηριοτήτων, οι οποίες θα αντιστοιχούν σε μερίδιο 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Alstom σε μια πλήρως ισοδύναμη βάση.

«Αυτή η γάλλο – γερμανική ισότιμη συγχώνευση στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα με πολλούς τρόπους. Θέτουμε σε εφαρμογή την ευρωπαϊκή ιδέα και μαζί με τους φίλους μας στην Alstom δημιουργούμε ένα νέο Ευρωπαίο πρωταθλητή στην αγορά των σιδηροδρόμων με μακροπρόθεσμη προοπτική. Αυτή η κίνηση θα προσφέρει στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο ένα πιο καινοτόμο και πιο ανταγωνιστικό χαρτοφυλάκιο», δήλωσε ο Joe Kaeser, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG. «Η παγκόσμια αγορά έχει μεταβληθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Ένας κυρίαρχος παίκτης στην Ασία έχει αλλάξει τη δυναμική στην παγκόσμια αγορά και η ψηφιοποίηση θα επηρεάσει το μέλλον των συγκοινωνιών. Μαζί, μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερες επιλογές και θα ηγούμαστε αυτής της μετάβασης για τους πελάτες μας, τους εργαζόμενους και τους μετόχους μας, με έναν υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο», προσέθεσε ο Kaeser.

«Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της Alstom, που επιβεβαιώνει τη θέση της ως η πλατφόρμα ενοποίησης για τον σιδηροδρομικό τομέα. Οι συγκοινωνίες βρίσκονται στην καρδιά των παγκόσμιων προκλήσεων σήμερα. Οι μελλοντικοί τρόποι μεταφορών οφείλουν να είναι ξεκάθαροι και ανταγωνιστικοί. Χάρη στην διεθνή κάλυψή του σε όλες τις ηπείρους, την κλίμακά του, την τεχνολογική τεχνογνωσία και τη μοναδική τοποθέτησή του στις ψηφιακές μεταφορές, ο συνδυασμός των δραστηριοτήτων συγκοινωνιών της Alstom και της Siemens θα παρέχει στους πελάτες του και τελικά σε όλους τους πολίτες, εξυπνότερα και πιο αποτελεσματικά συστήματα που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των συγκοινωνιών πόλεων και χωρών. Συνδυάζοντας τις έμπειρες ομάδες, τα συμπληρωματικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά και την καινοτόμο εξειδίκευση του τομέα Συγκοινωνιών της Siemens με τα δικά μας, η νέα οντότητα θα δημιουργεί αξία για τους πελάτες, τους εργαζόμενους και τους μετόχους», δήλωσε ο Henri Poupart-Lafarge, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Alstom SA. «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που ηγούμαι της δημιουργίας ενός τέτοιου ομίλου, ο οποίος χωρίς αμφιβολία θα διαμορφώσει το μέλλον των συγκοινωνιών».

Η νέα οντότητα θα ωφεληθεί από το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών ύψους €61,2 δις., έσοδα €15,3 δις., προσαρμοσμένο EBIT €1,2 δις και ένα προσαρμοσμένο περιθώριο EBIT 8%, με βάση τις πληροφορίες που αντλούνται από τις τελευταίες ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της Alstom και της Siemens. Σε μια συνδυασμένη σύσταση, η Siemens και η Alstom αναμένουν να συνάψουν ετήσιες συνέργειες αξίας €470 εκατ. το αργότερο τον τέταρτο χρόνο μετά το κλείσιμο της συμφωνίας και στοχεύει σε καθαρή ταμειακή ροή στο κλείσιμο από €0.5 δις, σε €1δις. Η παγκόσμια έδρα καθώς και η διοικητική ομάδα του τροχαίου υλικού θα βρίσκονται στο Παρίσι και η συνδυασμένη οντότητα θα παραμείνει εισηγμένη στη Γαλλία. Η έδρα για τις Λύσεις Συγκοινωνιών θα βρίσκεται στο Βερολίνο, στη Γερμανία. Συνολικά, η νέα οντότητα θα απασχολεί 62.300 εργαζόμενους σε περισσότερες από 60 χώρες.

Οι δραστηριότητες των δύο εταιρειών είναι σε μεγάλο βαθμό συμπληρωματικές. Η συνδυασμένη οντότητα θα προσφέρει μια σημαντικά διευρυμένη γκάμα διαφοροποιημένων προϊόντων και λύσεων που θα καλύπτει πολλαπλές, πελατοκεντρικές ανάγκες, από οικονομικά αποδοτικές πλατφόρμες που απευθύνονται σε μαζικές αγορές, μέχρι καινοτόμες τεχνολογίες. Το παγκόσμιο αποτύπωμα επιτρέπει στη συγχωνευθείσα εταιρεία να έχει πρόσβαση σε αναπτυσσόμενες αγορές στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, την Ινδία και τη Μέση και Νότιο Αμερική, όπου έχει παρουσία η Alstom, καθώς και στην Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, όπου έχει παρουσία η Siemens. Οι πελάτες θα ωφεληθούν σημαντικά από ένα καλά ισορροπημένο, μεγαλύτερο γεωγραφικό αποτύπωμα, την προσφορά ενός ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου και τη σημαντική επένδυση σε ψηφιακές υπηρεσίες. Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας και της δύναμης της καινοτομίας και των δύο εταιρειών θα προωθήσει σημαντικές καινοτομίες, αποδοτικότητα κόστους και γρηγορότερη ανταπόκριση, η οποία θα επιτρέπει στη συνδυασμένη οντότητα να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των πελατών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδυασμένου ομίλου θα αποτελείται από 11 μέλη και θα περιλαμβάνει 6 διευθυντές που θα οριστούν από τη Siemens, ένας εκ των οποίων θα είναι ο Πρόεδρος, 4 ανεξάρτητοι διευθυντές και ο Διευθύνων Σύμβουλος. Με σκοπό τη διασφάλιση της διοικητικής συνέχειας, ο Henri Poupart-Lafarge θα συνεχίσει να ηγείται της εταιρείας ως Διευθύνων Σύμβουλος και θα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Jochen Eickholt, Διευθύνων Σύμβουλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Siemens, θα αναλάβει σημαντική αρμοδιότητα στη συγχωνευθείσα οντότητα. Η εταιρική επωνυμία του συνδυασμένου ομίλου θα είναι Siemens Alstom.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις