Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πως 4 φοιτητές “κέρδισαν” την Audi μέσω… hackathon

Μπορεί να μην ξέρουμε την Crowdcoding IT Solutions, και μάλλον δεν θα τη μάθουμε ποτέ λόγω αντικειμένου, αλλά είναι ένα κλασικό παράδειγμα πως μεγάλες και δυσκίνητες  εταιρείες αναζητούν πλέον την ψηφιακή καινοτομία μέσω hackathons.

Από το 2017, κάπου στο κέντρο του Άαχεν, στα σύνορα της Γερμανίας με το Βέλγιο και την Ολλανδία, μια ομάδα τεσσάρων φοιτητών μοιράζουν το χρόνο τους μεταξύ προσωπικής ζωής, σπουδών και Startup και το χαίρονται!

H συνεργασία των φοιτητών με την Audi ξεκίνησε τo 2016 όταν η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πραγματοποίησε το πρώτο Smart Factory hackathon στο εργοστάσιο της στο Ingolstadt. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορούσε την ανάπτυξη λύσεων για διάφορα τμήματα της Audi με στόχο την βελτιστοποίηση των χιλιάδων εργασιών.

Η Audi παρέδωσε στις ομάδες “τόνους” δεδομένων από το παρελθόν έτσι ώστε να μπορέσουν να βελτιώσουν τις πολλές διεργασίες της στο μέλλον.

Τα “δεδομένα είναι θησαυρός” λένε πολλοί και σε αυτό συμφωνεί ο 21χρονος Felix Fink μέλος της ομάδας (κεντρική φωτογραφία) ο οποίος σπουδάζει Business for Mechanical Engineering στο RWTH University του Άαχεν, με την ομάδα να ασχολείται με την ανάλυση δεδομένων, άλλον ένα καυτό τομέα στον τεχνολογικό και επαγγελματικό χώρο.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα του σχεδιασμού του προγράμματος προ-παραγωγής της Audi, αναλύει όλα τα στοιχεία και απεικονίζει τα αποτελέσματα.

Με αυτό τον τρόπο η Audi μπορεί να μειώσει τα κόστη ανάπτυξης οχημάτων προ-παραγωγής, να βελτιώσει το προγραμματισμό για τον αριθμό των οχημάτων που χρειάζεται, τη διασφάλιση της ποιότητας, με τα οφέλη να φτάνουν στο τμήμα πωλήσεων και Επικοινωνίας.

Σε δεύτερο στάδιο, μόλις ολοκληρωθεί η πλατφόρμα, θα προσφέρονται πληροφορίες σχετικά με τις αναγκαίες αλλαγές σε ολόκληρη τη διαχείριση έναρξης παραγωγής, ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία σε μια αυτοκινητοβιομηχανία, ειδικά με τις επερχόμενες αλλαγές που έρχονται με τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα και την διασύνδεση με τον έξω κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις