Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Avrios: Ψηφιοποιεί την διαχείριση εταιρικών στόλων με τον ανταγωνιστή της να είναι…. το Excel!

Η Ελβετική Startup Avrios δίνει έμφαση στις εταιρικές μεταφορές καθώς οι εταιρείες υιοθετούν πιο προσαρμοσμένες λύσεις μεταφορών αντί να ακολουθούν το παραδοσιακό μοντέλο ενός αυτοκινήτου ανά άτομο, σύμφωνα με το TechCrunch.

Η πλατφόρμα της Cloud, η οποία επικεντρώνεται σε στόλους επιβατικών αυτοκινήτων και φορτηγών και χρησιμοποιείται από περίπου 700 πελάτες (κυρίως στην Ευρώπη) για τη διαχείριση περίπου 70.000 οχημάτων, χρησιμοποιεί ήδη τεχνολογίες μηχανικής μάθησης για να βοηθήσει τους διαχειριστές στόλων να διαχειρίζονται ταχύτατα τα δεδομένα και τα έντυπα που σχετίζονται με την ενοικίαση των αυτοκινήτων.

Η Avrios επιτρέπει στις εταιρείες να υιοθετούν πιο συγκεκριμένες λύσεις μεταφορών αντί να ασχολούνται με το παραδοσιακό μοντέλο: ένα αυτοκίνητο ανά άτομο. Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις μεταφορών στοχεύουν να προσφέρουν ένα ευέλικτο φάσμα επιλογών για προσωπικές μεταφορές στους καταναλωτές με εναλλακτικές λύσεις περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον.

Οι επιχειρήσεις, σίγουρα, δεν θα θέλουν να μείνουν πίσω. Αυτό σημαίνει ότι η διαχείριση στόλου αυτοκινήτων θα πρέπει να ανταποκριθεί στην πρόκληση του χειρισμού όλων αυτών των νεότερων και πιο ειδικών μεταφορικών επιλογών, υποστηρίζει ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Avrios Andreas Brenner.

O CEO της Avrios αποκαλύπτει μερικά ενδιαφέρονται στοιχεία για την συγκεκριμένη αγορά, της διαχείρισης εταιρικών στόλων. Πρώτα απ’ όλα στην έρευνα που έκανε η Startup το 2015 αποκαλύφθηκε ότι η συγκεκριμένη αγορά, μεγέθους 60 δισ. δολ, βασίζεται προφανώς σε οχήματα εσωτερικής καύσης και ότι το 30% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο θα περάσουν σε ηλεκτρικά και ενδεχομένως αυτόνομα οχήματα.

Επίσης, όσο και να φαίνεται απίστευτο στο 80% των περιπτώσεων η διαχείριση εταιρικών στόλων γίνεται μέσω Excel και Access και φυσικά χειροκίνητα από τους υπευθύνους, οι οποίοι καταχωρούν τα τιμολόγια και τις συμβάσεις μίσθωσης. Και για αυτό δεν φταίνε μόνο οι εταιρείες μια και όπως αναφέρει οι μεγάλες εταιρείες μακροχρόνιας μίσθωσης ΔΕΝ έχουν APIs για να προσφέρουν στους πελάτες τους αυτές τις πληροφορίες!

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η Avrios χτύπησε φλέβα χρυσού μια και αν ισχύουν τα παραπάνω δεδομένα η Startup θα ψηφιοποιήσει μια μεγάλη αγορά και παράλληλα θα προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες διαχείρισης στους υπευθύνους στόλους μέσω AI, όπως για παράδειγμα αυτόματη αναγνώριση τιμολογίων και συμβάσεων αλλά και ανάλυση των μεταφορικών αναγκών των εταιρειών με προτάσεις για άλλους τύπους αυτοκινήτων οι οποίες και θα καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες των χρηστών και θα μειώνουν το κόστος για την εταιρεία.

Η Avrios έχει πάρει μέχρι σήμερα 14 εκατ. δολ. συνολική χρηματοδότηση μαζί με τη πρώτη χρηματοδότηση Seed το 2015.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις