Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Oyo Hotels: Συγκεντρώνει 1 δισ. δολάρια από το Softbank Vision Fund

Μία από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες της Νότιας Ασίας, η ινδική Oyo Hotels  συγκεντρώνει 800 εκατομμύρια δολάρια από την SoftBank Vision Fund. Σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση 200 εκατομμυρίων δολαρίων από τους ήδη υπάρχοντες επενδυτές Lightspeed Venture Partners, Sequoia και Greenoaks Capital, η εταιρεία συγκεντρώνει 1 δισ. δολάρια για την παγκόσμια επέκτασή της.

Η τελευταία χρηματοδότηση θα δώσει στην εταιρεία, που ιδρύθηκε από τον Ritesh Agarwal τον Μάιο του 2013 όταν ήταν 19 ετών, την απαραίτητη ώθηση για να συνεχίσει την επιθετική επέκτασή της εκτός Ινδίας στην Κίνα, τη Δυτική Ασία και σε άλλες αγορές. Η εταιρεία θα διοχετεύσει περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια για να τροφοδοτήσει την ανάπτυξή της στην Κίνα, η οποία βρίσκεται ακόμη σε πρώιμα στάδια.

Ο ιδρυτής της εταιρείας επιβεβαίωσε την είσοδο της εταιρείας και στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, λέγοντας ότι θα επενδύσει 40 εκατομμύρια λίρες σε 10 πόλεις που θα περιλαμβάνουν το Μάντσεστερ, το Μπέρμιγχαμ, τη Γλασκόβη και το Εδιμβούργο.

«Τους τελευταίους 12 μήνες, έχουμε αυξήσει το διεθνές μας αποτύπωμα σε πέντε χώρες – την Ινδία, την Κίνα, τη Μαλαισία και το Νεπάλ, και πιο πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με αυτήν την πρόσθετη χρηματοδότηση, σχεδιάζουμε να μεγεθύνουμε ταχέως τις επιχειρήσεις μας σε αυτές τις χώρες, συνεχίζοντας παράλληλα να επενδύσουμε περαιτέρω στην τεχνολογία» τονίζει ο 24χρονος Ritesh Agarwal.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, αποστολή της Oyo Hotels είναι να δημιουργήσει χώρους ποιότητας ζωής, οπουδήποτε, για όλους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα Oyo Rooms είναι παρόν σε περισσότερες από 350 πόλεις, με περισσότερους από 10.000 συνεργάτες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις