Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple εξαγοράζει μέρος της Dialog για 600 εκατ. δολάρια

Η Apple συμφώνησε να εξαγοράσει ένα τμήμα της Dialog Semiconductor σε μια συμφωνία αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Από τα πρώτα iPhones πριν από μια δεκαετία, η Apple χρησιμοποιεί τα τσιπ διαχείρισης ενέργειας της Dialog για τις μπαταρίες των συσκευών της.

Η συμφωνία της Apple να αποκτήσει πατέντες και ανθρώπινο δυναμικό, μια ομάδα περίπου 300 μηχανικών, από την αγλλο-γερμανική σχεδιάστρια μικροεπεξεργαστών δεν είναι μόνο ασυνήθιστη, αλλά και η μεγαλύτερη τέτοιου είδους, που έχει πραγματοποιήσει η Apple. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι αποκτηθείς εργαζόμενοι θα παραμείνουν στην Ευρώπη υπό την εποπτεία του Johny Srouji, τον ανώτερο αντιπρόεδρο της τεχνολογίας υλικού της Apple, ο οποίος επιβλέπει τις προσπάθειες σχεδιασμού των τσιπ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dialog, Jalal Bagherli, ανέφερε στο Reuters: «Αυτή η συμφωνία επιβεβαιώνει τη μακροχρόνια σχέση μας με την Apple και αποδεικνύει την αξία των ισχυρών τεχνολογιών που έχουμε δημιουργήσει στη Dialog». Στόχος της εταιρείας είναι να εκμεταλλευθεί νέες ευκαιρίες σε τομείς όπως το Internet of Things.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις