Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

GrabTaxi: Χρηματοδότηση-ρεκόρ για τον αντίπαλο του Uber στην Νοτιοανατολική Ασία

Τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση σε startup της Νοτιοανατολικής Ασίας ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες το GrabTaxi, η εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες της να καλέσουν ταξί με δύο taps στο κινητό τους τηλέφωνο.

Συγκεκριμένα η εταιρεία που ιδρύθηκε στην Μαλαισία το 2012 πήρε 250 εκατ. δολάρια από την ιαπωνικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό SoftBank, ο οποίος έχει επενδύσει άλλα 210 εκατ. δολάρια στην αντίστοιχη ινδική εφαρμογή Ola.

Συνολικά η GrabTaxi έχει πάρει 340 εκατ. δολάρια τους τελευταίους 14 μήνες. Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και την εξάπλωσή της στην περιοχή, όπου η εταιρεία στοχεύει αποκλειστικά. Εκτός από τα κεφάλαια, η SoftBank θα προσφέρει συνεργασίες στην GrabTaxi με άλλες εταιρείες του ομίλου της.

Το GrabTaxi προσφέρεται σε 17 πόλεις 6 χωρών (Μαλαισία, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη, Σιγκαπούρη, Βιετνάμ και Ινδονησία) και θεωρείται ως ο μεγάλος αντίπαλος του Uber σε μία περιοχή όπου η αμερικανική εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να συναντά τις απαγορεύσεις των αρχών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις