Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Uber εξαγοράζει την Mighty AI για να επισπεύσει τη δημιουργία αυτόνομων οχημάτων

Η Uber εξαγοράζει την Mighty AI με έδρα το Σιάτλ, με σκοπό την ενίσχυση των προσπαθειών της γύρω από την αυτόνομη οδήγηση, επιβεβαιώνουν οι εταιρείες.

Ως αποτέλεσμα, δεκάδες υπάλληλοι της Mighty AI αναμένεται να “μεταφερθούν” στην μονάδα ανάπτυξης αυτόνομης οδήγησης της Uber, η οποία διαθέτει περισσότερους από 1.100 υπαλλήλους.

Η Mighty AI, τοποθετώντας χειροκίνητα ψηφιακές ετικέτες σε δεδομένα που συλλέχθηκαν από αισθητήρες αυτόνομων οχημάτων, βοηθά τους προγραμματιστές να εκπαιδεύσουν τους αλγόριθμους ηλεκτρονικής όρασης για να εντοπίζουν καλύτερα αντικείμενα στο δρόμο.

Ο Jon Thomason, αντιπρόεδρος ανάπτυξης λογισμικού στη μονάδα της Uber, δήλωσε: «Η εκπαίδευση της AI με αυξανόμενο ρυθμό είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη της αυτόνομης τεχνολογίας μας και ανυπομονώ να συνδυαστεί η τεχνολογία της Mighty AI μαζί με την δική μας, για να κινηθούμε ακόμη πιο γρήγορα”. Οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστοί.

H εξαγορά έρχεται σε μια περίοδο που μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες σπεύδουν να “μπουν” στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης. Πριν λίγες μέρες, Η Waymo υπέγραψε συνεργασία με τη Nissan και τη Renault για να «φέρει» τα αυτόνομα αυτοκίνητα και φορτηγά της σε Γαλλία και Ιαπωνία, ενώ πρόσφατα και η Fiat Chrysler υπέγραψε συμφωνία με την Aurora για την δημιουργία αυτόνομων οχημάτων. Στην τελευταία επένδυσε και η Hyundai, με παρόμοιο σκοπό. Παράλληλα, η Volkswagen προχωρά τις διαπραγματεύσεις της με την Argo AI, την μονάδα αυτόνομης οδήγησης της Ford, για την έναρξη μιας νέας συνεργασίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις