Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ανακοινώσεις της Intel στην CES 2015

Στην έκθεση International Consumer Electronics Show (CES) στο Las Vegas, η Intel ανακοίνωσε μια σειρά τεχνολογικών επιτευγμάτων και δράσεων με στόχο την επιτάχυνση της τεχνολογίας στην επόμενη φάση της.

Οι ανακοινώσεις περιλαμβάνουν το Intel Curie, ένα hardware προϊόν πολύ μικρών διαστάσεων για λύσεις wearable, νέες εφαρμογές για την camera Intel RealSense σε κλάδους όπως η ρομποτική, τα ιπτάμενα πολυπτέρυγα drones και οι εφαρμογές 3D. Επίσης, ανακοίνωσε τη νέα ευρεία δράση της, Diversity in Technology, που περιλαμβάνει επένδυση 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της πολυσυλλεκτικότητας στην Intel και στον κλάδο της τεχνολογίας ευρύτερα.

«Η ανάπτυξη των νέων προσωπικών εμπειριών τεχνολογίας, οι έξυπνες και συνδεδεμένες συσκευές και η επανάσταση των wearable, επαναπροσδιορίζουν τη σχέση των καταναλωτών με την τεχνολογία» ανέφερε ο CEO της Intel, Brian Krzanich. «Ο στόχος μας με την τεχνολογία Intel είναι να βοηθήσουμε στην επίλυση πραγματικών προβλημάτων και να παρέχουμε εμπειρίες που πραγματικά επιθυμούν οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να ηγηθούμε στην ανάπτυξη της πολυσελλεκτικότητας και στην ένταξή της στον κλάδο της τεχνολογίας. Οι γυναίκες και διάφορες μειονότητες που δεν εκπροσωπούνται επαρκώς, θα εξακολουθούν να διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο ως καταναλωτές, διαμορφωτές τάσεων, δημιουργοί και ηγέτες».

Ο Krzanich πραγματοποίησε τις ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας στην CES. Επίσης αποκάλυψε μια wearable συσκευή σε συνεργασία με την Oakley, μια κορυφαία εταιρεία στη σχεδίαση γυαλιών με έμφαση στη μόδα και τις εφαρμογές στον αθλητισμό, μια συνεργασία για τον κλάδο 3-D με την HP, ενώ επίσης περιέγραψε την True Key, μια νέα εφαρμογή για διάφορες πλατφόρμες από την Intel Security που χρησιμοποιεί προσωπικούς δείκτες όπως το πρόσωπο, συσκευές ή το δακτυλικό αποτύπωμα για να καταστήσει τη διαδικασία εισόδου (logging) πιο εύκολη και ασφαλέστερη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις