Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η PayPal ανακοίνωσε την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της!

Στην μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της προχωρά η PayPal! Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωσή της, η εταιρεία εξαγοράζει την Honey, δημιουργό ενός browser extension και μιας κινητής εφαρμογής που προσφέρουν εκπτώσεις και επιβραβεύσεις σε καταναλωτές, έναντι 4 δισ. δολαρίων.

Η Honey προσφέρει στους – 17 εκατομμύρια μηνιαίως – χρήστες της μια σουίτα εργαλείων εξοικονόμησης χρημάτων, με τα οποία εκείνοι μπορούν να παρακολουθούν τις τιμές διάφορων προϊόντων, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις, να δημιουργούν λίστες, να αναζητούν προσφορές και να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης το οποίο ονομάζεται Honey Gold. Με την εξαγορά. η PayPal στοχεύει να προσθέσει την τεχνολογία της Honey στη δική της γραμμή προϊόντων.

“Αυτό που είναι συναρπαστικό είναι ότι μπορούμε να ‘πάρουμε’ τις λειτουργίες που προσφέρει η Honey – την ανακάλυψη προϊόντων, την παρακολούθηση τιμών, τις προσφορές – και να τις ενσωματώσουμε στις εμπειρίες της PayPal και της Venmo”, εξηγεί ο SVP of Global Consumer Products and Technology της PayPal, John Kunze, και συμπληρώνει: “Όταν η Honey λέει ότι βάζει χρήματα στις τσέπες των πελατών της – αυτό είναι απόλυτα σύμφωνο με αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Θέλουμε να κάνουμε το ψηφιακό εμπόριο και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες πιο προσιτές, πιο εύχρηστες, πιο διασκεδαστικές και πιο προσβάσιμες σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο”.

Τι θέλει να πετύχει η PayPal

Μέσω της εξαγοράς η PayPal προσπαθεί να “κερδίσει” τον καταναλωτή όχι μόνο στο κομμάτι της πληρωμής, της ολοκλήρωσης μιας αγοράς, αλλά και πιο πριν στο στάδιο της έρευνας, της αναζήτησης του προϊόντος.

Με αυτόν τον τρόπο, η PayPal προσπαθεί επίσης να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό όπως αυτός διαμορφώνεται με την είσοδο των Apple, Google, Facebook και άλλων τεχνολογικών εταιρειών στον χώρο των πληρωμών αλλά και τους παραδοσιακούς “αντιπάλους” της, όπως η Visa, η  Mastercard και η American Express, οι οποίες επίσης “παλεύουν” να μείνουν “επίκαιρες”, με όλες τις νέες εξελίξεις στον τομές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά, οι συνιδρυτές της Honey, George Ruan και Ryan Hudson θα μπουν στην ομάδα της PayPal, όπου θα εργαστούν για την “επέκταση” της τεχνολογίας τους σε μία πολύ μεγαλύτερη βάση χρηστών. Στο δυναμικό της PayPal θα ενταχθεί επίσης και η ομάδα -350 ατόμων- της Honey, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Λος Άντζελες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις