Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αναπτύσσεται η αγορά online ταξιδιωτικών κρατήσεων στην Ευρώπη

Οι κρατήσεις μέσω διαδικτυακών πρακτορείων στην Ευρώπη θα αυξηθούν κι άλλο, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Phocuswright. Παρά τις οικονομικοπολιτικές ανησυχίες στην Ευρώπη, η έρευνα δείχνει ότι οι online κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 8% το 2013 και θα συνεχίσουν την ανάπτυξη με τους ίδιους ρυθμούς μέχρι και το 2016. Μάλιστα, το 2013, η διαδικτυακή αγορά κρατήσεων ξεπέρασε το όριο των 100 δισ. ευρώ για πρώτη φορά. Για το 2015, συγκεκριμένα, προβλέπεται ανάπτυξη 7%.

Ο διευθυντής της Phocuswright δηλώνει πως παρότι η συνολική ταξιδιωτική βιομηχανία της Ευρώπης μειώνεται, υπάρχουν ωστόσο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για ανάπτυξη στην αγορά των διαδικτυακών κρατήσεων και την απόσπαση μεριδίου από τους φυσικούς προμηθευτές.

Οι κρίσεις σε Ουκρανία και Δυτική Αφρική αναγκάζουν πολλούς Ευρωπαίους τουρίστες να αποφύγουν τις περιοχές αυτές και να ταξιδέψουν εντός Ευρώπης, κάτι που σε συνδυασμό με τις αύξηση των επιχειρηματικών ταξιδιών από τις ΗΠΑ, την πτώση στις τιμές του πετρελαίου και το αποδυναμωμένο ευρώ, αυξάνουν το ταξιδιωτικό ρεύμα προς την Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις