Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τι ζητούν οι Ευρωπαίοι για την ανάπτυξη του mHealth

Η προάσπιση της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας, ένα ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο και καλύτερη διαχείριση του κόστους είναι οι κυριότεροι παράγοντες που θα επιτρέψουν στις υπηρεσίες υγείας μέσω φορητών συσκευών (mHealth) να αναπτυχθούν στην Ευρώπη, σύμφωνα με 211 απαντήσεις από δημόσιους φορείς, παρόχους υπηρεσιών υγείας, οργανώσεις ασθενών και επιχειρηματίες στο web, οι οποίες δόθηκαν στη δημόσια διαβούλευση που πραγματοποίησε η Κομισιόν εντός και εκτός ΕΕ.

Συγκεκριμένα, 97 απαντήσεις περιγράφουν ότι προκειμένου οι ασθενείς να εμπιστευθούν το mHealth απαιτούνται ισχυρά εργαλεία που προστατεύουν την ασφάλεια των δεδομένων, ενώ οι μισοί ζήτησαν σθεναρή εφαρμογή των κανονισμών προστασίας δεδομένων για τις συσκευές ηλεκτρονικής υγείας.

Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματίες κατέγραψαν ότι είναι δύσκολο να μπουν στην αγορά καθώς δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο ρυθμιστικό πλαίσιο και κοινά κριτήρια ποιότητας.

Επίσης, 71 απαντήσεις ζήτησαν προδιαγραφές απόδοσης και ασφάλειας, καθώς και κανονισμούς κυρώσεων για τις εφαρμογές lifestyle και ευεξίας, οι οποίοι θα πρέπει να καθορισθούν με νομοθεσία ή αυτορρύθμιση.

Σημειώνεται ότι πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι μέχρι το 2018 η Ευρώπη αναμένεται να γίνει η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας και η ΕΕ αναζητά τους τρόπους με τους οποίους οι entrepreneurs θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτή την υπό έκρηξη αγορά.

Η διαβούλευση διήρκησε από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο του 2014. Τα συμπεράσματα θα χρησιμοποιηθούν από την Επιτροπή προκειμένου να συζητήσει κατά τη διάρκεια του 2015 με τους stakeholders της αγοράς τις επιλογές για την ανάληψη πολιτικών, όπως νομοθετικές πράξεις, κατευθύνσεις ή ρυθμιστικές ενέργειες.

Στην διαβούλευση δόθηκαν και δύο απαντήσεις (μία από οργανισμό και μία από ιδιώτη) και από την Ελλάδα, ενώ οι περισσότερες απαντήσεις δόθηκαν από το Βέλγιο (44 και 2 αντίστοιχα). Απαντήσεις δόθηκαν και από χώρες εκτός ΕΕ, όπως οι ΗΠΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις