Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google Maps: Το Street View στην Γροιλανδία!

Το Street View στο Google Maps σας δίνει πλέον την δυνατότητα για μια εικονική περιήγηση με το καράβι των Βίκινγκ στη Γροιλανδία.

Μπορείτε να εξερευνήσετε το μεγαλύτερο νησί στον κόσμο σε 360° απεικόνιση, που είναι μεν ακόμα αραιοκατοικημένο αλλά είναι ασφυκτικά γεμάτο από θαύματα της φύσης, ιστορικά μνημεία, φημισμένα παγόβουνα, αλλά και πολιτιστικά «διαμάντια».

Πλέοντας στο Ilulissat μπορείτε να δείτε:
– Το Ilulissat Icefjord, το μαγευτικό παγωμένο τείχος που περιλαμβάνεται και στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
– Το Brattahlid, όπου ο Έρικ ο Ερυθρός (Erick the Red) δημιούργησε την πρώτη αποικία των Βίκινγκ, το 982 μ.Χ. και την πρώτη εκκλησία του Νέου Κόσμου, η οποία έχει ανοικοδομηθεί όπως ήταν τότε.
– Την εγκαταλελειμμένη νορμανδική αποικία, Hvalsey. Εκεί υπάρχει η εκκλησία Hvalsey, που αποτελεί το καλύτερα διατηρημένο νορμανδικό μνημείο σε ολόκληρη τη Γροιλανδία. Η εκκλησία αποτελούσε επίσης τον τόπο για την τελευταία γραπτή απόδειξη των Νορμανδών της Γροιλανδίας το 1408.
– Το Nuutoqaq, ένα αποικιακό λιμάνι με εκπληκτική θέα, φιόρδ και μνημεία τοπικών ηρώων, και το χαρακτηριστικό άγαλμα του Χάνς Έγκεντε, του Δανο-  Νορβηγού εξερευνητή, οποίος ίδρυσε την κοντινή πόλη Nuuk.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις