Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple: Τινάζει την μπάνκα του χρυσού στον αέρα για το Apple Watch;

Δημοσίευμα του CNBC κάνει λόγο για επερχόμενες αγορές μεγάλων ποσοτήτων χρυσού από την Apple, το οποίο απαιτείται για την 18 καρατίων έκδοση πολυτελείας του Apple Watch.

Η ποσότητα του χρυσού που απαιτείται για το χρυσό Apple Watch σημαίνει ότι η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μέχρι και 746 μετρικούς τόνους ανά έτος – κάτι που αντιστοιχεί στο 1/3 της συνολικής παραγωγής των χρυσωρυχείων ετησίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις της GoldCore. Η ποσότητα αυτή προκύπτει από τις εκτιμήσεις ότι η Apple έχει ζητήσει μεταξύ πέντε και έξι εκατομμύρια κομμάτια από τους κατασκευαστές της.

“Περίπου το 1/3 της παραγγελίας θα αφορά στο mid-range ρολόι, κάτι που αφήνει το 1/6 να αποτελείται από τη χρυσή έκδοση”, σύμφωνα με τον Μαρκ Ο’ Μπάιρν, διευθυντή έρευνας της GoldCore. Επίσης, μεγάλο ποσοστό της παραγγελίας αναμένεται να απαρτίζεται από το Sports μοντέλο.

Η χρυσή έκδοση του Apple Watch (Apple Watch Edition) αναμένεται να κοστίζει μεταξύ 4.000 και 10.000 δολαρίων, ενώ το Sports μοντέλο εκτιμάται πως θα κινείται γύρω στα 349. Σύμφωνα με τον Ο’Μπάιρν, το κάθε χρυσό κομμάτι θα απαιτεί μάλλον γύρω στις δύο ουγγιές χρυσού.

Ετοιμάζει και άλλες εκπλήξεις η Apple;
Μία ακόμη σημαντική ημέρα είναι η σημερινή για την Apple, η οποία θα παρουσιάσει το πολυαναμενόμενο Apple Watch. Το “έξυπνο ρολόι” της εταιρείας θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα τον Απρίλιο και αποτελεί το νέο μεγάλο στοίχημα της εταιρείας.

Θα είναι, όμως, η μόνη έκπληξη της Apple στο σημερινό event; Και θα απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις και απορίες που υπάρχουν για το Apple Watch;

Εκτός από τις πλήρεις δυνατότητες του Apple Watch, η εταιρεία θα αποκαλύψει και τις τιμές του στην αγορά – με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στις ΗΠΑ θα ξεκινά από τα 349 δολ., αλλά θα διαφέρει ανάλογα με τις εκδόσεις. Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα λανσάρει περίπου 1.000 εφαρμογές και θα δώσει τη δυνατότητα στους developers να το δοκιμάσουν πριν την κυκλοφορία του στην αγορά.

Μία από τις εκπλήξεις της Apple στο event ενδέχεται να είναι ο επανασχεδιασμός του δικτύου πωλήσεων, όπως τον επιβάλλει και το λανσάρισμα του Apple Watch, το οποίο δεν αποκλείεται να πωλείται και σε μπουτίκ των ΗΠΑ και του εξωτερικού, ως είδος πολυτελείας.

Ενδέχεται, επίσης, να παρουσιάσει ένα νέο MacBook Air, με μεγαλύτερης ανάλυσης οθόνη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις