Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Turkish Airlines ανοίγει “πύλη” στο Σαν Φρανσίσκο για τους startupper της ΝΑ Ευρώπης

Η Turkish Airlines ανακοίνωσε ότι προσθέτει την πτήση προς Σαν Φρανσίσκο στο παγκόσμιο δίκτυό της ώστε να κάνει δυνατή τη σύνδεση με αυτόν τον διεθνή κόμβο τεχνολογίας.

Πέρα από τις υπάρχουσες πτήσεις προς Μπουένος Άιρες, Σαο Πάολο, Τορόντο, Σικάγο, Χιούστον, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Βοστόνη και Μόντρεαλ, η Turkish Airlines προσθέτει πτήσεις προς το Σαν Φρανσίσκο, 5 φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή, και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Για να γιορτάσει αυτό το σημαντικό γεγονός, η Turkish Airlines έντυσε τo αεροσκάφος που θα εκτελέσει την πρώτη πτήση στο νέο προορισμό με ένα ξεχωριστό εικαστικό σχέδιο. Με στόχο να σηματοδοτήσει την ένωση ανάμεσα σε αυτές τις δύο μεγάλες πόλεις, η εταιρεία συνδύασε μια μοντέρνα προοπτική με ένα μινιμαλιστικό σχεδιασμό και δημιούργησε ένα μοναδικό σχέδιο για το Boeing 777-300 με το όνομα Safranbolu, το οποίο θα εγκαινιάσει τις πτήσεις ανάμεσα σε Κωνσταντινούπολη και Σαν Φρανσίσκο.

Οι πτήσεις που εξυπηρετούν τον νέο προορισμό Σαν Φρανσίσκο όπως διαμορφώνονται από 13 Απριλίου:
Αρ. Πτήσης – Ημέρες – Αναχώρηση – Άφιξη
TK 079: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή – IST 13:05 – SFO 16:25
TK 080: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή – SFO 18:10 – IST 17:05 +1

Το Σαν Φρανσίσκο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Καλιφόρνια με πλούσιο ιστορικό παρελθόν και φυσικές ομορφιές που την έχουν καταστήσει έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως. Η πόλη είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμών, αρχιτεκτονικών στυλ και επιχειρήσεων, με τα αλιευτικά πλοιάρια να αγκυροβολούν δίπλα σε γραφεία high-tech εταιρειών, τα οποία έχουν επεκταθεί σταδιακά προς Βορρά, από την Silicon Valley του San Jose – 40 μίλια νότια.

Η ιστορία του Σαν Φρανσίσκο ξεκινά στα τέλη του 1700 με την άφιξη των Ισπανών μοναχών που δημιούργησαν ιεραποστολές οι οποίες είναι ακόμα σε λειτουργία. Η πόλη επεκτάθηκε γρήγορα την περίοδο του Πυρετού του Χρυσού (Gold Rush) και έγινε γνωστή για τον πλούτο και το εξεζητημένο της στυλ. Η ανοχή σε διάφορες κοινωνικές ομάδες και άτομα συνεχίζεται μέχρι σήμερα και η πόλη παραμένει γνωστή για τον κοινωνικό και πολιτικό της φιλελευθερισμό. Μέχρι τη μεταπολεμική περίοδο της δεκαετίας του 1950 και την ανάπτυξη του Λος Άντζελες, ήταν το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Καλιφόρνια.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η εικόνα της πόλης με τα χαμηλά κτήρια έχει αλλοιωθεί καθώς έχουν προστεθεί πολυάριθμα ψηλά χτίσματα, ως συνέπεια της προόδου στον τομέα της μηχανικής που έκανε εφικτή τη δημιουργία τέτοιων οικοδομημάτων σε μια σεισμογενή περιοχή. Εντούτοις, παραμένει μια πόλη γεμάτη γειτονιές, η κάθε μια με τον δικό της χαρακτήρα τον οποίο αγαπούν οι κάτοικοί της, και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων κάθε αλλαγή στο τοπικό χρώμα συνοδεύεται από σθεναρές αντιστάσεις. Πάρκα και ανοιχτοί χώροι, σε συνδυασμό με το ήπιο και δροσερό κλίμα δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να απολαμβάνουν δραστηριότητες σε υπαίθριους χώρους. Το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, το Golden Gate Park φιλοξενεί καλοκαιρινές παραγωγές, μουσεία παγκοσμίου φήμης και χώρους άθλησης.

Η πόλη εκτείνεται σε 121 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι πυκνοκατοικημένη, με τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο στα Ανατολικά και τον Ειρηνικό Ωκεανό Δυτικά. Υπάρχει ανεπτυγμένο δίκτυο μέσων μεταφοράς που καλύπτει ολόκληρη την πόλη ενώ τη συνδέει και με την ευρύτερη περιοχή του Κόλπου. Απευθείας δρομολόγια τραίνου (BART) συνδέουν την πόλη με το αεροδρόμιο και είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να επισκεφθεί κανείς το κέντρο ή άλλα μέρη της περιοχής. Και, φυσικά, τα διάσημα τραμ παραπέμπουν σε εκείνα της οδού Istiklal στην Κωνσταντινούπολη. Δεδομένου ότι πρόκειται για χερσόνησο, το Σαν Φρανσίσκο είναι μια πόλη με πολλές γέφυρες με πιο διάσημη την Golden Gate που συνδέει την πόλη με την περιοχή Marin County στον Βορρά και την Bay Bridge που συνδέει το Oakland/Berkeley στην Ανατολή.

Η περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο φιλοξενεί επίσης αναρίθμητα πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα με πιο γνωστά το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, του Σαν Φρανσίσκο, το UC Berkeley και το Stanford. Η πόλη διαθέτει πολιτιστικές δραστηριότητες παγκοσμίου βεληνεκούς με τη Συμφωνική Ορχήστρα, την Όπερα και το Μπαλέτο.

Αυτό το δυναμικό εκπαιδευτικό και πολιτιστικό περιβάλλον έχει αναδείξει την περιοχή ιδανική για τη φιλοξενία επιχειρήσεων, με μερικές από τις μεγαλύτερες high tech εταιρείες να έχουν εδώ τη βάση τους, ενώ χιλιάδες start up εταιρείες είναι εγκαταστημένες από το Σαν Φρανσίσκο μέχρι τη Silicon Valley. Εξαιτίας αυτού, η περιοχή είναι μια από τις πιο πλούσιες της χώρας και από τις πιο ακριβές για κατοικία.

Αξιοθέατα όπως το Αλκατράζ, το Exploratorium και το Μουσείο Τεχνολογίας προσφέρουν δραστηριότητες κατάλληλες για κάθε ηλικία, ενώ το ηλιοβασίλεμα από κρουαζιέρα στον κόλπο εντυπωσιάζει και τον πιο δύσκολο επισκέπτη. Σε αντίθεση με το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο έχει δροσερό (και μερικές φορές ομιχλώδες) κλίμα. Οι παραλίες του είναι ιδανικές για βόλτες, αλλά η θερμοκρασία της θάλασσας αποθαρρύνει τους κολυμβητές. Όμως στη γειτονική Νάπα, τη χώρα του κρασιού, ή το Yosemite (4 ώρες απόσταση), η ηλιοφάνεια είναι ατελείωτη και το κλίμα, καθώς και το σκηνικό, αρκετά διαφορετικό.

Με όλη αυτή την ιστορία, την ομορφιά και τη διαφορετικότητα, είναι λογικό το Σαν Φρανσίσκο να συγκαταλέγεται συχνά σε έναν από τους 10 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις