Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Πολωνική QuarticON εισήλθε στην Κίνα!

Στην πολλά υποσχόμενη και γεμάτη από εντυπωσιακά μεγέθη Κίνα μέσω της συνεργασίας της με το Baidu εισήλθε η QuarticON, μια Πολωνική startup η οποία έχει αναπτύξει ένα σύστημα συστάσεων διαφημίσεων και προϊόντων για σκοπούς ηλεκτρονικού εμπορίου. Μάλιστα, ήδη οι πρώτοι πελάτες ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ασία πραγματοποιούν εκτενείς δοκιμές στο σύστημα των διαφημίσεων της QuarticON, «τρέχοντας» αντίστοιχες καμπάνιες που απευθύνονται στο Κινεζικό καταναλωτικό κοινό.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η QuarticON αποτελεί την πρώτη εταιρεία από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης και μια από τις ελάχιστες σε παγκόσμιο επίπεδο η οποία κατάφερε να λάβει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις προκειμένου να παρέχει διαφημιστικές υπηρεσίες στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν. Αρκεί να σημειωθεί πως η Κίνα αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η αξία των e-πωλήσεων έχει εκτιμηθεί πως το 2015 θα αγγίξει τα 298 δισ. δολ., μέγεθος ενισχυμένο κατά 37,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό. Μέχρι το 2018, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις στην Κίνα αναμένεται να ξεπεράσουν το σημείο-ορόσημο του 1 τρισ. δολ., αντιπροσωπεύοντας το 40% της διεθνούς αγοράς e-πωλήσεων! Όσο για τα ποσά που δαπανώνται στην εκεί online διαφήμιση, το 2014 διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 24 δισ. δολ., μέγεθος αυξημένο κατά 40% εν συγκρίσει με το 2013.

QuarticON_P_250x250
Ο Przemysław Mańkowski της QuarticON.

«Δίχως άλλο, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο επιχειρηματικό μας άνοιγμα στην Κίνα, ωστόσο την ίδια στιγμή οι φιλοδοξίες μας δεν εξαντλούνται εκεί. Σήμερα, η εταιρεία μας δραστηριοποιείται σε αγορές-κλειδιά στην Ευρώπη, όπως λ.χ. η Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία κ.ά., ενώ αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία της οριστικοποίησης των επενδυτικών πλάνων μας για την διείσδυσή μας σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Μέσης Ανατολής, αλλά και της Βορείου Αφρικής», τόνισε ο Przemysław Mańkowski, διευθύνων σύμβουλος της QuarticON.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις