Η Amino εξαγόρασε την Booxmedia έναντι 7,9 εκατ. ευρώ

Newsroom
1'

Η Amino, βρετανικός πάροχος υπηρεσιών IPTV, εξαγόρασε έναντι 7,9 εκατ. ευρώ την Booxmedia, μια φιλανδική cloud tv πλατφόρμα.

Η τελευταία ιδρύθηκε το 2009 στηριζόμενη ωστόσο σε μια “ιδέα” που αναπτύχθηκε το 2007 από την Nokia, παρέχει μια Software-as-a-Service (SaaS) cloud τηλεοπτική πλατφόρμα που επιτρέπει σε ποικίλους παρόχους TV να εξασφαλίζουν στους πελάτες της μια υπηρεσία OTT.

Υπό αυτό το πρίσμα, επιτρέπει στους διαχειριστές και παρόχους υπηρεσιών (λ.χ. quad-play παρόχους) να λανσάρουν υπηρεσίες της μορφής λ.χ. τηλεόρασης παντού δια μέσω της πλατφόρμας cloud της Booxmedia. Κι αυτό, δίχως την ανάγκη να πρέπει να “κτίσουν” τις δικές τους τεχνολογίες με τις αντίστοιχες υποδομές. Σε αυτό, περιλαμβάνονται το media capture, η αποκωδικοποίηση, το transcoding, η αποθήκευση και η παράδοση.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
ΑπόNewsroom
Ακολουθήστε
Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.