Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αφιέρωμα στις 24 semifinalist ομάδες του MITEF Greece Startup Competition 2017, Μέρος 3ο

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Startupper.gr σε συνεργασία με το MIT Enterprise Forum Greece σας παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα – παρουσίαση των 24 semifinalist ομάδων του MITEF Greece Startup Competition 2017 μια και αποχώρησε μια ομάδα.

ξεκινάμε το τρίτο μέρος του αφιερώματος με τις ομάδες, Cube RΜ (Software), hotelsonspot.com (Internet & Web), Active Social Networking (Software), SentiGeek (Software) και Metis Seagrass (κατασκευές). Την ερχόμενη Δευτέρα και κάθε Δευτέρα μέχρι τις αρχές Μαΐου θα σας παρουσιάσουμε τις υπόλοιπες ομάδες.

Το πρώτο μέρος του αφιερώματός μας μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Το δεύτερο μέρος του αφιερώματός μας μπορείτε να το βρείτε εδώ.

MITEF-Greece-Startup-Competition-CubeRM
H ομάδα της Cube RM

Cube RM

H εταιρία αποτελείται από τους ιδρυτές Γιώργο Μπορέτο, Κώστα Οικονομόπουλο, Φίλιππο Κυτίνο ενώ το σύνολο της ομάδας πλαισιώνουν 3 επιπλέον εργαζόμενοι.

Η εταιρία Cube RM αναπτύσσει μια πλατφόρμα λογισμικού SaaS για Revenue Management & Optimization, που βασίζεται σε εξελιγμένες μεθόδους predictive analytics και απευθύνεται σε μεγάλες επιχειρήσεις κυρίως του εξωτερικού, με έμφαση στους τομείς των Επιστημών Ζωής (Life Sciences), των Καταναλωτικών Προϊόντων (FMCG) και της Υψηλής Τεχνολογίας (Hi-Tech). Η πλατφόρμα βοηθά τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ένα βελτιστοποιημένο σύστημα στρατηγικής και εφαρμογής τιμολογιακών πολιτικών και ενεργειών marketing, με στόχο να αυξήσουν σημαντικά τα έσοδά τους και να κερδίσουν χιλιάδες παραγωγικές ώρες εργασίας κάθε έτος.

Τι είδους προβλήματα έχετε εντοπίσει και στοχεύετε να επιλύσετε με την υπηρεσία σας;
Οι μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς των Επιστημών Ζωής, των Καταναλωτικών προϊόντων και της Υψηλής Τεχνολογίας χάνουν έως και 3% των εσόδων τους επειδή δε χρεώνουν τη σωστή τιμή στους πελάτες τους και δε στοχεύουν σωστά τις ενέργειες marketing που επιλέγουν. Ταυτόχρονα χάνουν χιλιάδες παραγωγικές ώρες εργασίας ανά έτος καθώς δε καταφέρνουν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα δεδομένα που διαθέτουν αλλά και τις εμπορικές τους διαδικασίες, όπως π.χ. τον ορισμό των τιμολογιακών πολιτικών και τις προσφορές προς τους πελάτες.

Αντίθετα με την πλειονότητα των λύσεων που προτείνονται στην αγορά, η σουίτα εφαρμογών λογισμικού Revenue Management & Optimization της Cube RM χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνικές predictive analytics που βοηθούν τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τα έσοδά τους εντοπίζοντας το ιδανικό μείγμα αποφάσεων μέσα από ένα σύνολο εναλλακτικών σεναρίων για το μέλλον, με την αξιοποίηση ακόμη και λίγων σχετικά δεδομένων, ενώ παράλληλα προσφέρει ένα αποτελεσματικό περιβάλλον διαχείρισης των κρίσιμων εμπορικών διαδικασιών και δεδομένων της επιχείρησης.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα;
Ένα τμήμα της τελικής εφαρμογής λογισμικού έχει ήδη αναπτυχθεί και εγκατασταθεί σε πελάτες κυρίως στο εξωτερικό με περισσότερους από 1400 ενεργούς χρήστες σε περισσότερες από 20 χώρες. Ταυτόχρονα έχει σχεδιαστεί ένα σημαντικό μέρος από το υπολειπόμενο, προς ανάπτυξη προϊόν ενώ πραγματικοί πελάτες έχουν αξιολογήσει τη σωστή λειτουργία του συστήματος (proof of concept).

Η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό που διοργανώνει το MIT Enterprise Forum Greece μας δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις λύσεις μας και να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα πολύ απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον ενώ παράλληλα μαθαίνουμε πολλά για την αποτελεσματική διαχείριση της καινοτομίας, την εξεύρεση χρηματοδότησης και πολλά άλλα θέματα σημαντικού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Έχοντας να αντιμετωπίσουμε σημαντικές προκλήσεις σε έναν ταχύτατα εξελισσόμενο χώρο, είναι σημαντικό να έχουμε πρόσβαση στη γνώση από επαγγελματίες με αντίστοιχες επιχειρηματικές εμπειρίες, ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Σε αυτό το πλαίσιο τόσο τα εβδομαδιαία workshops του MITEF Greece όσο και η αμέριστη υποστήριξη από τους μέντορες που μας έχουν ανατεθεί, αποτελούν πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθειά μας. Εξίσου σημαντικό είναι να ανοίξουμε το μυαλό μας σε νέους τρόπους σκέψης και επικοινωνίας και να κερδίσουμε από την επαφή μας με το διεθνές επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό οικοσύστημα του MIT και τις σημαντικές ευκαιρίες που προσφέρει για εξωστρέφεια και συνεργασίες!

MITEF-Greece-Startup-Competition-hotelsonspot
H ομάδα της Hotelsonspot

Hotelsonspot.com

Η ομάδα αποτελείται από τους συνιδρυτές Κώστα Γκαρίπη, Λευτέρη Σερβίου, Σταύρο Σαρίνα και Νίκο Μπάλλα, ενώ απασχολούνται δύο επιπλέον συνεργάτες.

Η Holtelsonpost ιδρύθηκε το 2017 με στόχο να προσφέρει στην ξενοδοχειακή αγορά την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα κρατήσεων, όπου οι τιμές και διαθεσιμότητες δωματίων διαπραγματεύονται σε πραγματικό χρόνο, μεταξύ των πωλητών (ξενοδόχων) και των αγοραστών (πρακτόρων) ακολουθώντας ένα παρεμφερές τρόπο με την διαπραγμάτευση των μετοχών στο χρηματιστήριο. Σε πρώτο στάδιο είναι μια B2B πλατφόρμα για τους Ευρωπαίους ταξιδιωτικούς πράκτορες που αγοράζουν το ελληνικό ξενοδοχειακό προϊόν και τα ελληνικά ξενοδοχεία τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων.

Η πλατφόρμα είναι βασισμένη σε ένα καινοτόμο αλγόριθμο ο οποίος συλλέγει, επεξεργάζεται και παρουσιάζει τα δεδομένα τιμών και διαθεσιμοτήτων σε έναν αναλυτικό και δυναμικό πίνακα (rate matrix). Οι ξενοδόχοι και πράκτορες διαπραγματεύονται και συναλλάσσονται απευθείας, σε πραγματικό χρόνο, βελτιστοποιώντας τις πωλήσεις και τα κέρδη τους, αποφεύγοντας τις υψηλές προμήθειες των μεσαζόντων, τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες και τα υψηλά κόστη διαχείρισης. Η εταιρία θα επικεντρωθεί, αρχικά, στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά αλλά στοχεύει στην άμεση επέκταση των δραστηριοτήτων της και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Τι είδους προβλήματα έχετε εντοπίσει και στοχεύετε να επιλύσετε με την υπηρεσία σας;
Η ιδέα αυτή προέκυψε από την πολυετή εμπειρία μας στον χώρο των ξενοδοχειακών κρατήσεων και διαχείρισης εσόδων και έρχεται να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του τουριστικού κλάδου, στην ολοένα αυξανόμενη χρήση της τεχνολογίας και τις τάσεις της αγοράς, προσφέροντας ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό εργαλείο διαπραγμάτευσης και κρατήσεων. Η διαδικασία αυτή καθιστά διαφανείς και αυτορυθμιζόμενες τις αγορές, διαμορφώνοντας την ιδανική σχέση μεταξύ τιμής, προσφοράς και ζήτησης.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα;
Αύτη τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση της Alpha version με στόχο η Βeta version να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2017. Η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition, μας παρέχει μια συνολική υποστήριξη ενώ το mentoring στοχεύει στο να αποκομίσουμε σημαντική προστιθέμενη αξία στην επιχειρηματική μας προσπάθεια.

H ομάδα της Active Social Networking
H ομάδα της Active Social Networking

Active Social Networking (ASN)

H ομάδα αποτελείται από τους Σταμάτη Πουλημένο, Διευθύνοντα Σύμβουλο, Αναστάσιο Οικονομίδη, CTO, Μαρία Τσολακίδου, Web Marketing Manager, ενώ απασχολούνται 2 ακόμα συνεργάτες.

Η λύση ISTMOS της ASN είναι ένα σύστημα ελέγχου και ειδοποιήσεων, που διασφαλίζει την ποιότητα του εμφιαλωμένου οίνου κατά τη διακίνηση και αποθήκευση μέχρι τον καταναλωτή, διαμέσου της συνεχούς παρακολούθησης των συνθηκών φύλαξης. Οι κανόνες, κυρίως για περιβαλλοντικές παραμέτρους, διαμορφώνονται από ειδικούς και βελτιώνονται συνεχώς με τη χρήση big data analytics, δειγματοληπτικών ελέγχων και ανάδρασης (feedback) από τους καταναλωτές. Το σύστημα ISTMOS προστατεύει το εμπορικό όνομα του οινοποιείου, παρέχει αξιόπιστη ιχνηλασιμότητα και αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για μάρκετινγκ.

Τι είδους προβλήματα έχετε εντοπίσει και στοχεύετε να επιλύσετε με την υπηρεσία σας;
Σε μη προβλεπόμενες συνθήκες (πχ. υψηλή θερμοκρασία, απότομες διακυμάνσεις, χαμηλή υγρασία κλπ.) η ποιότητα του εμφιαλωμένου οίνου κινδυνεύει να υποβαθμιστεί εως και να κριθεί πλήρως ακατάλληλος προς κατανάλωση. Αυτό μπορεί έχει ως συνέπεια μια σειρά δυσλειτουργιών: επιστροφές στο οινοποιείο, προβλήματα στο brand name, απώλειες αγορών τόσο σε λιανικό όσο σε και χονδρικό / εξαγωγικό επίπεδο. Η ιδέα προήλθε μετά από εκτενείς συζητήσεις με το μακρόχρονο συνεργάτη μας, τον οινοποιητικό συνεταιρισμό Νεμέας, ο οποίος μας παρείχε και κάθε διευκόλυνση για την πρώτη πιλοτική εγκατάσταση.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα;
Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο δοκιμής για το σύνολο της διαδρομής του προϊόντος από το οινοποιείο στον τελικό καταναλωτή (την κάβα ή το εστιατόριο). Έχουμε αναπτύξει διάφορες σημαντικές συνεργασίες ως προς το καθαρά τεχνικό κομμάτι. Αντιστοίχως έχουμε συνάψει συνεργασίες και σε επίπεδο παραγόντων σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ. Είχαμε παρουσία μεταξύ άλλων στο Websummit 16, στο 4YFN στα πλαίσια του MWC 17, στην SXSW, στην CeBIT 17, αλλά και στο IoTSWC 16 στη Βαρκελώνη, όπου είχαμε και πρόκριση στην τελική φάση για το βραβείο της καλύτερης λύσης στην κατηγορία Best Business Transformation

Εκτιμούμε ιδιαίτερα όλο το πρόγραμμα που διοργανώνει το MIT Enterprise Forum Greece σε σχέση με την πειθαρχημένη επιχειρηματικότητα και θεωρούμε ότι τόσο τα workshops όσο και η επαφή μας με τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά κυρίως η διαδικασία του mentoring προσθέτει ιδιαίτερη αξία τόσο στην ομάδα μας, όσο και στην υπηρεσία μας. Επίσης πιστεύουμε ότι με την σχετική προβολή θα έχουμε καλύτερη πρόσβαση σε επενδυτές για την άντληση κεφαλαίων και την περαιτέρω ανάπτυξης μας.

MITEF-Greece-Startup-Competition-SentiGeek
Η Ομάδα της SentiGeek

SentiGeek

Η εταιρία αποτελείται από τους συνιδρυτές, Δρ. Μάρα Τσούμαρη, Διευθύνουσα Σύμβουλο, και Παναγιώτη Μήτζια, CTO, ενώ συνολικά απασχολούνται 5 επιπλέον μέλη και συνεργάτες.

Η SentiGeek είναι μία εταιρία υψηλής τεχνολογίας που παρέχει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης ανάλυσης δεδομένων με τέτοιο τρόπο ώστε τα αποτελέσματα να αποτελούν χρήσιμες στρατηγικές πληροφορίες ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς. Οι προηγμένοι αλγόριθμοι που έχουμε αναπτύξει χρησιμοποιούν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, γλωσσικές τεχνολογίες και γλωσσολογικές/γνωσιακές θεωρίες για να κατηγοριοποιήσουν και να αναλύσουν σε βάθος την ανατροφοδότηση πελατών στο διαδίκτυο (κριτικές προϊόντων/σχόλια από πελάτες) ή αντιστοίχως την ανατροφοδότηση που είναι αρχειοθετημένη σε emails ή ως καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κ.λπ.

Η SentiGeek κατηγοριοποιεί και επεξεργάζεται τα σχόλια/ανατροφοδότηση των εκάστοτε πελατών και παρέχει συγκεκριμένα αποτελέσματα για τα brands, τα προϊόντα ή την υπηρεσία, αλλά και για τα χαρακτηριστικά του προϊόντος ή της υπηρεσίας που σχολιάζονται. Ακολούθως δημιουργούνται προφίλ πελατών και χρηστών λαμβάνοντας υπόψη δημογραφικά ή άλλα στοιχεία. Με βάση τη συμπεριφορά των πελατών που καταγράφεται στα σχόλιά τους, τις άλλες πληροφορίες (δημογραφικά κ.λπ.) και τις τάσεις που αναδύονται, δημιουργούνται περσόνες πελατών και χρηστών. Διερευνάται ποια από τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται είναι τόσο σημαντικά που επηρεάζουν τη στάση των πελατών και τις πωλήσεις. Τα αποτελέσματα χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων για να προβλέψουν την αγοραστική πιθανότητα ή άλλη πιθανή συμπεριφορά των καταναλωτών. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων προωθούνται στα αντίστοιχα τμήματα της επιχείρησης και βοηθούν στη αποτελεσματικότερη διαχείριση των δυσαρεστημένων ή των ευχαριστημένων πελατών, στη βελτίωση της στρατηγικής marketing που ακολουθείται, στην ανάπτυξη των προϊόντων ή των υπηρεσιών με βάση τις προτιμήσεις των πελατών και στη βελτίωση της επικοινωνίας ανάμεσα στον πελάτη και το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών.

Αυτή τη στιγμή η SentiGeek διαθέτει 5 προϊόντα που αφορούν στην ανάλυση δεδομένων από κριτικές πελατών, την επεξεργασία της συνολικής ανατροφοδότησης των πελατών (διαδικτυακά, μέσω e-mail ή τηλεφωνικών συνομιλιών κλπ.), την ανάλυση ελεύθερου κειμένου σε έρευνες και focus groups ή σε καμπάνιες, την παρακολούθηση της κοινής γνώμης σε σχέση με την πολιτική/στρατηγική που ακολουθεί μια επιχείρηση/ οργανισμός ή σε σχέση με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

Τα οφέλη που έχει μια επιχείρηση ή ένας οργανισμός από την αξιοποίηση των υπηρεσιών της SentiGeek αφορούν, μεταξύ άλλων, στη μείωση των παραπόνων των πελατών, την αύξηση της ικανοποίησης και της συμμετοχής των πελατών, τη μείωση της απώλειας πελατών, την ενίσχυση της πίστης των πελατών στο brand και στα προϊόντα της επιχείρησης, τη βελτίωση της απόδοσης των τηλεφωνικών κέντρων, την εξοικονόμηση δαπανών κ.λπ.

Τι είδους προβλήματα έχετε εντοπίσει και στοχεύετε να επιλύσετε με την υπηρεσία σας;
Υπάρχει μεγάλος και συνεχής όγκος δεδομένων από αρχειοθετημένα σχόλια πελατών (e-mails, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις κ.λπ.) ή αντίστοιχα σχόλια στο διαδίκτυο (κριτικές για προϊόντα) αλλά πρόκειται για μη δομημένα δεδομένα (ελεύθερο κείμενο). Οι επιχειρήσεις είτε δεν αξιοποιούν όλα αυτά τα δεδομένα είτε πληρώνουν αρκετά χρήματα για τη χειροκίνητη διαχείριση και ερμηνεία τους είτε για τη χρήση εργαλείων ανάλυσης κειμένων προκειμένου να κατανοήσουν το περιεχόμενο των σχολίων. Ωστόσο, στην πλειοψηφία τους, τα εργαλεία αυτά δεν παρέχουν πληροφορίες στρατηγικής αξίας στις επιχειρήσεις. Τα βασικά προβλήματα που αναφέρονται από τους χρήστες είναι η δυσκολία να «μεταφραστούν» τα δεδομένα σε στρατηγικές πληροφορίες (strategic insights), η έλλειψη εξειδίκευσης, η έλλειψη παραμετροποίησης για συγκεκριμένες περιπτώσεις, η χαμηλή ακρίβεια των αποτελεσμάτων. Ειδικά σε κάποιους τομείς, όπως είναι οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας (π.χ. στον τραπεζικό τομέα) η δυσαρέσκεια των πελατών μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις από τη ρυθμιστική αρχή.

Η κατανόηση της ανατροφοδότησης και των σχολίων από πελάτες ή την κοινή γνώμη, καθώς και η αξιοποίησή τους για την δημιουργία μιας θετικότερης και ποιοτικότερης εμπειρίας για τον πελάτη, για την επιλογή αποτελεσματικών στρατηγικών marketing και branding, για την παραγωγή νέων, βελτιωμένων προϊόντων και υπηρεσιών και για την καλύτερη επιχειρησιακή οργάνωση, είναι μία πρόκληση για πολλές επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα;
Τον Απρίλιο ξεκινούν τα πιλοτικά μας στη Μεγάλη Βρετανία και την Αμερική καθώς η πρώτη έκδοση του λογισμικού μας επεξεργάζεται αγγλόφωνα κείμενα. Οι τομείς με τους οποίους ξεκινάμε είναι: retail/λιανεμπόριο, υπηρεσίες κοινής ωφελείας και ο χρηματοοικονομικός τομέας. Το προσεχές διάστημα η υπηρεσία μας θα παρέχεται και στην ελληνική αγορά με έκδοση για ελληνόφωνα κείμενα. Επίσης, είμαστε σε φάση αναζήτησης επενδυτών.

Ως εταιρία που παράγει υψηλή τεχνολογία και καινοτομία αναγνωρίζουμε το μεγάλο κύρος που διαθέτει το ΜΙΤ ως οργανισμός σε επίπεδο τεχνολογίας και σύνδεσης με την αγορά. Συνεπώς, ο διαγωνισμός ΜΙΤ Enterprise Forum Greece λόγω της σύνδεσής του με το ΜΙΤ αυξάνει την αναγνωρισιμότητα μας στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα και ενισχύει την πολύτιμη δικτύωση με την διεθνή αγορά και κυρίως την Αμερική. Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των Startups, έχουμε επιλέξει να ξεκινήσουμε από τη ξένη αγορά και μετά να μπούμε στην ελληνική. Αφού ξεκινήσαμε το πρόγραμμα, διαπιστώσαμε ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά στα workshops υψηλού επιπέδου με στελέχη της διεθνούς αγοράς γεγονός που βοηθά τις startups να προχωρήσουν πιο αποτελεσματικά σε επίπεδο business. Οι μέντορες που διαθέτει ο διαγωνισμός είναι καταξιωμένοι, εξειδικευμένοι και βρίσκονται συνέχεια στο πλευρό μας. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που έχουμε επιλεγεί να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα του διαγωνισμού. Ευελπιστούμε μέσα από τον διαγωνισμό να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με την αμερικανική αγορά και το επενδυτικό κοινό.

Η ομάδα της Metis Seagrass
Η ομάδα της Metis Seagrass

Metis Seagrass

H Metis Seagrass αποτελείται από τη Βάσια Χονδρού, Partner και Business Developer, τον Γιάννη Παυλάκη, Founder και Interior Designer, ενώ πλαισιώνεται και από μια σύμβουλο στον τομέα του Brand & Communication.

Η Metis Seagrass έχει αναπτύξει έναν νέο υλικό με πρώτη ύλη τα ξερά φύκια της Posidonia Οceanica, τα οποία ξεβράζονται στις παραλίες της Μεσογείου. Αξιοποιώντας ένα φυσικό πόρο που διαφορετικά θα κατέληγε στις χωματερές, η Metis Seagrass δημιουργεί οικολογικά πάνελ (biocomposite) με ποικίλες εφαρμογές στον κατασκευαστικό τομέα των εσωτερικών χώρων, ως wall covering, veneer, laminate, decorative panel και partition. Τα πάνελ είναι 100% φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Ο συνδυασμός ανανεώσιμων πρώτων υλών και ο σύγχρονος σχεδιασμός συμβάλλουν στη δημιουργία ενός μοναδικού προϊόντος υψηλής αισθητικής, διαμορφώνοντας τις συνθήκες για ένα πιο υγιές εσωτερικό περιβάλλον.

Τι είδους προβλήματα έχετε εντοπίσει και στοχεύετε να επιλύσετε με την υπηρεσία σας;
Κάθε χρόνο, τόνοι ξερών φυκιών ξεβράζονται στις ακτές και απομακρύνονται από τις παραλίες της Μεσογείου από τους Δήμους για αισθητικούς και τουριστικούς σκοπούς, με υψηλό κόστος συλλογής. Στη συνέχεια αυτή η πολύτιμη φυσική ίνα καταλήγει ως «σκουπίδι» στους χώρους υγειονομικής ταφής αυξάνοντας τον όγκο απορριμμάτων και επιβαρύνοντας τους ΧΥΤΑ που αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο πρόστιμα από την ΕΕ. Η Metis Seagrass χρησιμοποιώντας τα ξερά φύκια ως πρώτη ύλη για την κατασκευή οικολογικών πάνελ μειώνει τον όγκο απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ και συμβάλλει στην ανακύκλωση.

Επίσης, η εσωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση των κτιρίων ευθύνεται για το θάνατο 4,3 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μια από τις κύριες αιτίες είναι η χρήση τοξικών ουσιών στα κατασκευαστικά υλικά, όπως η φορμαλδεΰδη. Τα οικολογικά πάνελ της Metis Seagrass μπορούν να προσφέρουν μια βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι των παραδοσιακών πετρελαιοχημικών και μη οικολογικών πάνελ, διαμορφώνοντας τις συνθήκες για ένα πιο υγιές εσωτερικό περιβάλλον. Επιπρόσθετα, η διαδικασία παραγωγής τους είναι φιλική προς το περιβάλλον επιτυγχάνοντας μηδενικά απόβλητα στα πλαίσια της κυκλικής οικονομίας, μειώνοντας έτσι την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα.

Στόχος είναι η χρήση των πάνελ της Metis Seagrass να δώσει στους interior designers και στους αρχιτέκτονες και κατά συνέπεια στους καταναλωτές, μια βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι των παραδοσιακών υλικών με το ελάχιστο αποτύπωμα άνθρακα για πιο υγιείς εσωτερικούς χώρους.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα;
Το 2013 η Metis Seagrass κέρδισε το πρώτο βραβείο Cleantech και ήταν επίσημος προμηθευτής της έκθεσης 100% Design, το 2015 στο Λονδίνο. Προσέλκυσε διεθνές ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει συνεργασία με ένα παγκόσμιο δίκτυο με βιβλιοθήκες νέων υλικών (material libraries) που αποτελούν εκθεσιακούς χώρους για αρχιτέκτονες και interior designers σε Ευρώπη, Ασία και ΗΠΑ. Το 2016 έλαβε μέρος στην Mets Trade, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της βιομηχανίας yachting, στο Άμστερνταμ και το 2017 στις εκθέσεις Architect@Work και Material Xperience στο Λονδίνο και αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση Architect@Work τον Μάιο στο Τορόντο.

Τα οικολογικά πάνελ της Metis Seagrass είναι «patent pending» και επόμενοι στόχοι μας είναι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες πιστοποιήσεις για τις ιδιότητες του πάνελ που θα προσελκύσουν μεγαλύτερο μέρος της αγοράς καθώς και η ανάπτυξη του προϊόντος για περισσότερες εφαρμογές.

Συμμετέχουμε στο διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition 2017 με σκοπό να αποκτήσουμε πρόσβαση στη γνώση και την εμπειρία. Επιδιώκουμε να αναπτύξουμε το δίκτυο συνεργατών μας και να έρθουμε σε επαφή με τους αντίστοιχους εταίρους και συμβούλους, οι οποίοι έχουν την εμπειρία μιας εταιρείας και με τη βοήθειά τους να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης της εταιρείας μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις