Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Γιγαντιαία” χρηματοδότηση για την Carvana

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια της Carvana, μιας startup που δραστηριοποιείται στην online πώληση αυτοκινήτων, για τη συγκέντρωση 300 εκατ. δολαρίων ως χρηματοδότηση ανάπτυξης που θα χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση της συνολικής διαδικασίας που ακολουθεί, αλλά και την μείωση του τιμήματος που καλείται να καταβάλει ο χρήστης προκειμένου να αποκτήσει online ένα μεταχειρισμένο όχημα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία – που ιδρύθηκε το 2013 – λειτουργεί με βάση ένα καθετοποιημένο επιχειρηματικό μοντέλογια την αγορά, ανανέωση και χρηματοδότηση της πώλησης οχημάτων στους πελάτες της. Αντί, λοιπόν, να δημιουργήσει ένα “καθαρόαιμο” marketplace για αγοραστές και πωλητές, η Carvana προβαίνει στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων απευθείας από τους ιδιοκτήτες τους είτε μέσω δημοπρασιών, και εν συνεχεία τα προετοιμάζει ώστε να τα μεταπωλήσει.

Έχει δε, πετύχει αξιοσημείωτους ρυθμούς ανάπτυξης, καθώς κατά την πρώτη πλήρη χρονιά λειτουργίας της κατάφερε να έχει καθαρά έσοδα που κινήθηκαν στα επίπεδα των 45 εκατ. δολαρίων, ενώ για το 2015 οι προβλέψεις της κάνουν λόγι για κύκλο εργασιών που θα ξεπεράσει τα 120 εκατ. δολάρια! Τέλος, η Carvana είχε καταφέρει να συγκεντρώσει κεφάλαια συνολικού ύψους 50 εκατ. δολαρίων στα αρχικά στάδια της χρηματοδότησης.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις