Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ρομαίν Λακόμ: “Ανοίξτε τα δεδομένα για να λύσουμε μεγάλα προβλήματα, όπως η ποιότητα του αέρα” (video-συνέντευξη)

Ο Ρομαίν Λακόμ είναι ο ιδρυτής της Plume Labs, μίας startup στον τομέα του Διαδικτύου των Πραγμάτων, η οποία στοχεύει στη δημιουργία πιο “πράσινων” πόλεων. Είναι επίσης “πρεσβευτής” των ανοιχτών δεδομένων, για τη δημιουργία λύσεων που θα επιτρέψουν στις κοινωνίες να λύσουν μεγάλα προβλήματα, όπως είναι η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε.

Ο Λακόμ ήταν προσκεκλημένος ομιλητής του TEDxAthens 2014 όπου παρουσίασε το όραμά του για το άνοιγμα των δεδομένων από τους δημάρχους όλου του κόσμου στην ποιότητα του αέρα των πόλεών τους.

Έχοντας δουλέψει ως επικεφαλής Καινοτομίας και Ανάπτυξης στην ειδική ομάδα δράσης της γαλλικής κυβέρνησης για τα ανοιχτά δεδομένα στη διακυβέρνηση, ο Λακόμ αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο EMEAstartups.com στο Playroom που δημιούργησε η Microsoft Ελλάς ειδικά για την εκδήλωση ότι υποστηρίζει το άνοιγμα το δεδομένων όχι απλώς για τις πολιτικοκοινωνικές αλλαγές που μπορεί να επιφέρουν, αλλά και για τις δυνατότητες δημιουργίας νέων επιχειρηματικών προσπαθειών που δημιουργούν αξία στους ανθρώπους και στην κοινωνία.

Δείτε τη συνέντευξη με τον Ρομαίν Λακόμ στο παρακάτω βίντεο

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις