Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Dealroom.co: Η πλατφόρμα που αντλεί κεφάλαια για την startup σας (video-συνέντευξη)

Το Dealroom.co, μία πλατφόρμα η οποία βοηθά στη διασύνδεση startup εταιρειών με δυνητικούς επενδυτές, παρουσίασε για το ελληνικό startup οικοσύστημα στο Found.ation ο Νίκος Δελίτσικας, ο οποίος εργάζεται ως Venture Capital Research Analyst στην πλατφόρμα.

Το Dealroom.co προσφέρει δύο βασικές υπηρεσίες: Συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όσες εταιρείες βρίσκονται σε αναζήτηση κεφαλαίων και επενδυτική πλατφόρμα που διασυνδέει εταιρείες και επενδυτές για να συνεργασθούν και πραγματοποιήσουν συμφωνίες.

Η εταιρεία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013 από το Άμστερνταμ και σήμερα διατηρεί γραφείο και στο Λονδίνο. Η ομάδα της αποτελείται συνολικά από 7 συνεργάτες.

Στόχος της είναι να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που υπάρχει στην αγορά δεδομένων ιδιωτικών εταιρειών και να παράσχει στους επενδυτές πόρους και στοιχεία για την ανεύρεση καλύτερων επενδυτικών ευκαιριών. Από την άλλη, να προετοιμάσει τις εταιρείες στην αναζήτηση και τις συζητήσεις με τα επενδυτικά ταμεία.

Πρακτικώς, κάθε εταιρεία διατηρεί ένα προφίλ στο Dealroom και προμηθεύει την πλατφόρμα με οικονομικά και λειτουργικά της στοιχεία, προκειμένου αυτή να δημιουργήσει μία λίστα με πιθανούς επενδυτές που ταιριάζουν στο προφίλ και στον τομέα και γεωγραφική περιοχή δραστηριοποίησής της. Η λίστα υφίσταται επεξεργασία σε συνεργασία με τους ιδρυτές της εταιρείας και στη συνέχεια το Dealroom αναλαμβάνει την επικοινωνία με τα επενδυτικά ταμεία. Η εταιρεία λαμβάνει συνεχώς ενημερώσεις για την πορεία των συζητήσεων με τους επενδυτές και η στρατηγική προσαρμόζεται σε συνεργασία με αυτήν. Το Dealroom εισπράττει το 2% των αντληθέντων κεφαλαίων μόνο εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία, ενώ σε περίπτωση που η εταιρεία δεν κατορθώσει να βρει επενδυτή ή εάν βρει μόνη της κάποιον επενδυτή, τότε το Dealroom δεν λαμβάνει καμία αμοιβή ή προμήθεια.

Το Dealroom.co αποτελεί επίσης μία πλατφόρμα καταγραφής της επενδυτικής και εταιρικής δραστηριότητας στα startup οικοσυστήματα ανά τον κόσμο, δημοσιεύοντας στοιχεία και πίνακες για τους επενδυτικούς γύρους εταιρειών και τις συμφωνίες εξαγορών ή συγχωνεύσεων.

Σύμφωνα με τον Νίκο Δελίτσικα, μέχρις στιγμής στην πλατφόρμα έχουν καταχωρηθεί περισσότερες από 16.000 εταιρείες και 2.000 επενδυτές, με την πλειοψηφία αυτών να προέρχονται από την Ευρώπη. Επιπλέον, έχουν εγγραφεί 3.000 χρήστες, οι οποίοι καταγράφουν στοιχεία για επενδύσεις. Το 2014, το Dealroom.co διαμεσολάβησε στο να γίνουν συνολικά 10 «deals», με τη μέση αξία κάθε συμφωνίας να ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Νίκος Δελίτσικας παρουσιάζει στο Startupper.gr το Dealroom.co, ενώ μιλά και για την εξέλιξη του επενδυτικού και τεχνολογικού οικοσυστήματος της Ευρώπης

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις