Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ride: Ένας νέος ανταγωνιστής της Uber

Μια νέα εφαρμογή για smartphone, η οποία έχει την ίδια φιλοσοφία με την Uber, αλλά απευθύνεται σε επιχειρήσεις, βρίσκεται πλέον στον «αέρα» του Διαδικτύου και συγκεκριμένα στο App Store.

Για την ακρίβεια, απευθύνεται σε συναδέλφους που εργάζονται στην ίδια επιχείρηση και τους δίνει τη δυνατότητα να πηγαίνουν κάθε μέρα στη δουλειά τους με carpooling – να μοιράζονται δηλαδή δύο ή περισσότεροι το ίδιο αυτοκίνητο, στην ίδια διαδρομή.

Ανάλογες εφαρμογές έχουν κυκλοφορήσει Uber και Lyft, ωστόσο δεν εξειδικεύουν το κοινό τους, όπως κάνει η Ride. Με ειδικούς αλγορίθμους που χρησιμοποιεί, μάλιστα, καταφέρνει ακόμη και να σχεδιάσει τις διαδρομές και αφήνει στους χρήστες την επιλογή να είναι επιβάτες ή οδηγοί.

Σε αντίθεση, επίσης, με την Uber και τη Lyft, δεν πληρώνει με fixed ποσό τον οδηγό, αλλά αφήνει τους επιβάτες να διαλέξουν το ποσό που θα δώσουν, υπολογίζοντας ως ελάχιστη αμοιβή το 40% της βενζίνης, του πάρκινγκ ή των άλλων μεταφορικών εξόδων, αναλόγως τη διαδρομή. Επίσης, χρεώνει προμήθεια 10% για κάθε συναλλαγή.

Ανάμεσα στις καινοτομίες που προσφέρει είναι και η δυνατότητα ενοικίασης mini van, για να ενθαρρύνει όλο και περισσότερους συναδέλφους σε μια επιχείρηση να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Η εταιρεία προέκυψε από τη Van Pool, θυγατρική της Chrysler,  η οποία προσέλαβε μία εξειδικευμένη μηχανικό για να σχεδιάσει την εφαρμογή. Το 2012, δημιούργησε τη vRide, η οποία απευθύνεται γενικώς σε χρήστες του carpooling και σήμερα έχει 70.000 χρήστες και φέρνει έσοδα 100 εκατ. δολ. κάθε χρόνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις