Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cyberscope: Στον πυρήνα της κυβερνοασφάλειας – Στρατηγικές για την ψηφιακή προστασία

Σε συνέντευξη με τον Co-Founder και CEO της Cyberscope, Θάνο Τσαβλή, ήρθαμε πιο κοντά σε ζητήματα που αφορούν την κυβερνοασφάλεια, τις πιο συνηθισμένες απειλές στο περιβάλλον του κυβερνοχώρου, καθώς και πώς η πρωτοποριακή αυτή εταιρεία αντιπαλεύει αυτούς τους κινδύνους.

Η Cyberscope είναι μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας στον χώρο των κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας blockchain. Όραμα της εταιρείας, συνιστά η δημιουργία ενός ασφαλέστερου χώρου για επενδυτές και προγραμματιστές στον τομέα του web3.0. Μιλήσαμε με τον συν-ιδρυτή και CEO της εταιρείας, Θάνο Τσαβλή, όπου και μας έδωσε τις πιο εξειδικευμένες λεπτομέρειες επί του θέματος.

 

 

 

 

1. Ποια η έμπνευση πίσω από τη δημιουργία της Cyberscope και πώς αντιμετωπίζει τα όποια εμπόδια και προβλήματα που ανακύπτουν στον χώρο της κυβερνοασφάλειας;

 

Θάνο Τσαβλή: Η έμπνευση για τη δημιουργία της Cyberscope προήλθε από την αναγνώριση μιας αυξανόμενης ανάγκης για εξειδικευμένες υπηρεσίες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ειδικά στον τομέα των smart contracts και του blockchain. Καθώς τα κρυπτονομίσματα και η τεχνολογία blockchain γίνονται ολοένα πιο διαδεδομένα, εξίσου αυξάνονται και οι απειλές κυβερνοασφάλειας.

Στη Cyberscope, ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με καινούργιους τρόπους που χρησιμοποιούν οι χάκερς για να επιτεθούν σε εταιρείες που χρησιμοποιούν το blockchain. Φέτος μέχρι στιγμής έχουμε δει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κρυπτονομίσματα να χάνονται σε επιθέσεις από χάκερς. Αυτό σημαίνει ότι σαν εταιρεία θα πρέπει να είμαστε πάντα ενήμεροι για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και τεχνικές που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

 

 

Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Θάνου Τσαβλή στην Ερμίνα Παπαδήμα στο emea.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις