Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ιδρύθηκε επιχειρηματικό συμβούλιο για την Αθήνα!

Με απώτερο σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε την ίδρυση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου. Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε στο περιθώριο του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Αθήνας, το οποίο και διοργάνωσε με ξεχωριστή επιτυχία ο δήμος Αθηναίων. Εκεί, παρουσία περίπου 500 επιχειρηματιών της πρωτεύουσας, συζητήθηκε η στρατηγική του δήμου για την επιχειρηματικότητα κατά την προγραμματική περίοδο 2015-2020, ενώ σε μια ανοικτή συζήτηση διαμορφώθηκε το πλαίσιο λειτουργίας του Συμβουλίου Επιχειρηματικότητας.

Στο έργο της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής της Αθήνας (ΕΑΤΑ), με την δημιουργία ενός δικτύου στήριξης και προώθησης της νεανικής και καινοτόμας επιχειρηματικότητας αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΤΑ, Αλέξης Γαληνός, επικεντρώνοντας στην λειτουργία του Δικτύου Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων. Για τη σημασία που έχει η εικόνα της πόλης στους ξένους επισκέπτες και επενδυτές μίλησε η Αναστασία Κουρμπέλα, υπεύθυνη πωλήσεων της K3 Wearable Thiking και πρότεινε την δημιουργία ΚΕΠ επιχειρηματικότητας για την παράκαμψη των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Upstream, Μάρκος Βερέμης, κατέθεσε προτάσεις για την αξιοποίηση και ανάδειξη της περιοχής του Γκαζιού σε τεχνολογικό κόμβο, αναφερόμενος στο παράδειγμα του Ανατολικού Λονδίνου, όπου λειτουργούν 15.000 εταιρείες τεχνολογίας έπειτα από παρέμβαση του δήμου.

Στις γραφειοκρατικές δυσκολίες που συναντά μία επιχείρηση αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της APIVITA, Νίκος Κουτσιανάς, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα μιας ουσιαστικής συζήτησης για την προώθηση της υγιούς εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας. Τέλος, ειδική αναφορά στα επιχειρηματικά project που δημιουργούν θέσεις εργασίας έκανε η Αναστασία Τσίλογλου από την Action Finance Initiative, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα είναι η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις