Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

WT:Social: Ο συνιδρυτής της Wikipedia “τα βάζει” με Facebook και Twitter

Πριν από δύο χρόνια, ο συνιδρυτής της Wikipedia, Jimmy Wales, δημιούργησε το Wikitribune, έναν ιστότοπο που είχε στόχο να καταπολεμήσει τις ψευδείς ειδήσεις, με αυθεντικές ιστορίες γραμμένες από δημοσιογράφους και πολίτες.

Το εγχείρημα αυτό δεν πέτυχε ιδιαίτερα και τώρα ο Wales στρέφεται σε κάτι διαφορετικό – μετατρέπει το Wikitribune σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και πλατφόρμα διαμοιρασμού ειδήσεων, με το όνομα WT:Social.

Ο Wales ελπίζει ότι η νέα πλατφόρμα θα αποτελέσει μια εναλλακτική στο Facebook και το Twitter. Όπως αυτές οι πλατφόρμες, το WT: Social θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται άρθρα, όμως η πλατφόρμα θα χρηματοδοτείται από δωρεές και όχι από διαφημίσεις. “Το επιχειρηματικό μοντέλο των εταιρειών που διαχειρίζονται μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτό της διαφήμισης, είναι προβληματικό”, δήλωσε στους Financial Times. “Αποδεικνύεται ότι ο μεγάλος νικητής είναι το χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο.”

Σε αντίθεση με το Facebook και το Twitter, που χρησιμοποιούν αλγόριθμους για να φέρουν στην “κορυφή” τα post με τα περισσότερα σχόλια ή like, το WT: Social θα παρουσιάζει τις δημοσιεύσεις με χρονολογική σειρά. Υπάρχει η πιθανότητα βέβαια, να προστεθεί ένα κουμπί “upvote”, τύπου like, στο μέλλον.

To WT:Social θα είναι δωρεάν και είναι ήδη στον “αέρα”, όμως προς το παρόν οι χρήστες μπορούν μόνο να εγγραφούν στη λίστα αναμονής, να δωρίσουν χρήματα ή να προσκαλέσουν φίλους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα μήνα λειτουργίας έχει καταφέρει να έχει 50,000 χρήστες! Ο στόχος πάντως σύμφωνα με τον Wales δεν είναι ούτε οι 50 ούτε οι 500 χιλιάδες αλλά τα 50 και τα 500 εκατομμύρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις